6,863    4    0  

Maks bredde skyvedør?

 8     0
Vi vurderer å bruke skyvedør som romdeler. Er det mulig å få en skyvedør på hele 3 meter i bredden?

   #1
 2,794     0
I prinsippet er det "ingen grenser" for hvor bred en skyvedør kan lages, bare den har solide nok oppheng/hjul; i ekstreme fall kan det også trenges flere enn to. Ikke glem at du må ha like stor plass til siden for døren (inne i eller utenpå veggen), eventuelt to dørblad som åpner til hver sin side.

Om det er en bærevegg kommer jo den problematikken inn, men det har jo ingenting med selve dørtypen å gjøre.
   #2
 3,216     0
Jeg prøvde å få tak i dører med bredde på litt over to meter og 2,4 høye, det viste seg å være vanskelig å få tak i hele dører i den størrelsen, det er neppe umulig, men byr nok på noen utfordringer.
   #3
 537     0
Jeg skal lage meg skyvedør snart og tenkte å bruke finerplater.

Ser for meg å bruke tre plater i dybden og lime og skru de sammen. Hvis de da legges "annenhver vei" så bør det vel bli stivt nok.
Hvis man bruker 6 stk finerplater:
1. lag stående
2. lag liggende
3. lag stående
Så har man man ei massiv dør på 2,4 * 2,4 meter.

I prinsippet kan man vel lage denne typen dør så brei man vil hvis man forskyver det mellomste laget så skjøtene ikke havner samme sted som skjøtene på de stående platene. Hvis man i tillegg bruker plater med not og fjær så blir det nok ekstra stivt.
Signatur
   #4
 3,412     Akershus     0
Skal man lage tre meter skyvedør må man huske på å ha tre meter vegg å skyve dørene inn i...

Jeg har to skyvedører.  Hver av dem er doble Pocket skyvedører, med 2 stk dørblad på en meter bredde i hver.  Det er kjapt å montere, funker aldeles utmerket, og ser pent ut.  Har en mellom kjøkken og spisestue - den står normalt åpen, så da har man en fin åpen løsning, og så kan man lukke den ved spesielle anledninger.  Den andre er mellom stua og TV-stua - den står også normalt åpen og gir en passe god deling mellom rommene, og så kan man lukke den for å få mer kino-følelse når man vil det. 
Signatur