#11
 8,022     Bærum     0
Signerer den. Selv etter to år i vårt hus oppdager vi stadig ting som er et resultat av bo-situasjonen over tid. Det være seg praktiske løsninger, solforhold/solskjerming, lydisolering, hvordan fungerer planløsningene i daglig bruk etc.

Et annet tips er å ikke bruke så mye penger på dyr parkett på stua  dersom husholdningen har små barn, eller planlegger dette...Jeg snakker av erfaring  Wink

   #12
 878     Sokna, Ringerike     0
Den er jeg helt enig i. Barna har ikke kommet i den mest "Hardføre alderen enda, men hundeklør kan være hard kost for parkett. Mange mener laminatt er et skjellsord, men min mening er at den er alle tiders. Rimelig og tåler mye. Får mye fin laminat og.
Signatur
Ebe
   #13
 4,452     Vestlandet     0

Den er jeg helt enig i. Barna har ikke kommet i den mest "Hardføre alderen enda, men hundeklør kan være hard kost for parkett. Mange mener laminatt er et skjellsord, men min mening er at den er alle tiders. Rimelig og tåler mye. Får mye fin laminat og.


DET er jeg enig i! Bikkje spinner rundt mens unga kjører rundt i "biler" på stua. Er så deilig å vite at "ingenting" setter merker. Men så er jeg av typen som prioriteret praktiske ting Smile
Signatur
   #14
 2,044     0

Hørtes ut som en rar vurdering. Innerdører, taklister og gips/panel er ikke noe som forsvinner ut av byggevarehusene med det første.


Smak og moter forandrer seg. Det gjelder også byggevarer. Har måte lage mine egne taklister da de jeg hadde kjøpt for få år siden ikke lenger var å få tak i. Svogeren min kjøpte mdf-takpanel for 2-3 år siden, den aktuelle designen produseres ikke lenger.
   #15
 1,459     Trondheim     0
Har vært og er igjennom det samme. Tenk dere godt om, det er mange løsninger vi nå ser vi kunne tenkt oss. Men som burde vært gjort til å begynne med. Det gjelder planløsning, størrelse på vinduer osv. Konklusjonen vår er at man burde bo en stund i huset før man begynner for å se hvordan man vil ha det. Synd at det sjelden stemmer med hva som er mulig når man skal flytte fra et sted til et annet. Samtidig unngå å bo på en byggeplass.

Et annet tips er å gjøre ferdig rom for rom der hvor det er mulig.

Signatur
   #16
 205     0
Dersom taket er greit, er grunnmur og drens neste. I samme omgang tas gjerne vanninntak og avløp.
Det anbefales absolutt at grunnmur samtidig isoleres utvendig.

Ved elanlegg er dette hensiktsmesig å ta etasjevis (forøvrig som resten av rehabiliteringen). Du legger fuktsperre mot klimaskjermen, lekter ut 5 cm, legger nytt el og isolerer 5 cm og kler igjen. Unntaket er bad- hvor sperren legges helt ut mot flisene (som her betegnes som membran).
Det er bedre å ta innvendig på denne måten først, enn å begynne utlektingen utvendig pga kondensering og fuktvandring vinterstid

Du kan få ferdige elskap.

Ved behov for videre etterisolering ser det ut som om det er god plass v takutstikk til at veggene øker noe i tykkelse. Beregn 15 cm til kledning, luft og islolering. Dersom denne jobben gjøres, flyttes vinduer noe ut- eller helst skiftes.