13,972    31    0  

Stor tomt eller utsiktstomt?

 292     0
Jeg skal kjøpe tomt i bystrøk (Stavanger området)

Innenfor mitt budsjett ser jeg at jeg enten kan kjøpe
- Stor tomt (ca 800 kvm) uten utsikt. Flatt terreng.
- Utsiktstomt med mindre størrelse (450 kvm). Skrånende terreng.

Jeg lurer på hva som er best valg.

Sånn jeg tenker nå er jeg ikke opptatt av utsikt, jeg vil derimot ha litt tomtestørrelse så jeg kan sitte og grille i fred uten at hele nabolaget ser på alt jeg gjør.

På den annen side så er kanskje utsikt noe en savner hvis en ikke har det, men ikke bryr seg så mye med om en har det.

Hva slags tomte-type synes dere er "best"?

Hva foretrukker du hvis du må velge enten eller?

  • Stor flat tomt uten utsikt (800+ kvm)
  • Liten/middels stor tomt med utsikt (400 kvm)


   #1
 3,258     Akershus     0
450 m2 høres jo alt for lite ut uansett, særlig hvis du er av typen som vil kunne "pisse på hushjørnet" uten å bli beskuet av naboer. Samtidig har jo det med innsyn mest å gjøre med tomtas beskaffenhet, plassering av hus og hage.

Om jeg måtte velge så hadde jeg valgt stor tomt og heller tenkt på sola, da særlig kveldssola som er kjekk å ha når man kommer fra jobb. Trist med tomter hvor det blir mørkt og dystert tidlig på ettermiddagen.

Bor selv på en stor tomt med utsikt og sol fra morgen til sent på kveld. Setter mest pris på kveldssolen, den er gull verdt.
Signatur
   #2
 135     Drammen     0
Ville helt klart valgt utsikts tomt ( og har gjort det også) men 450 kvm er jo ikke mye - spørs hva slags utnyttelsesgrad du har på denne tomten da - hvis den er på standard 22-30% så blir det ikke akkurat det store krypinnet du får
   #3
 1,943     0
Generelt; utsiktstomt, men 450 var jo veldig lite da. Likevel; dersom det er ei skrå tomt har du gjerne gode muligheter til å kunne sitte skjerma for innsyn.

Eg er ikkje glad i flate tomter. Eg syns dei er problematiske i forhold til innsyn, og eg syns det er forferdelig trist at alt ein ser er naboen sin husvegg.
   #4
 3,258     Akershus     0

Generelt; utsiktstomt, men 450 var jo veldig lite da. Likevel; dersom det er ei skrå tomt har du gjerne gode muligheter til å kunne sitte skjerma for innsyn.

Eg er ikkje glad i flate tomter. Eg syns dei er problematiske i forhold til innsyn, og eg syns det er forferdelig trist at alt ein ser er naboen sin husvegg.


Helt enig, men det er jo mange fine tomter, også skrående osv som ikke er utkikstomt.

Å halvere arealet og få en knøttetomt fordi det er utsikt, vel da skal det jammen være flotte greier å se på.

Størrelse og kveldssol fremfor utsikt og knøttetomt.

Sitter selv på en stor utsiktstomt, det er jo fint, men den store fordelen er at det er "luftig" og lyst, og det kan det jo være uten utsikt også.
----

450 er jo bare for lite, i mine øyne. Men dette er jo håpløst å si noe generelt og objektivt om. En tomt kan være kanonbra, den ved siden av elendig.
Signatur
   #5
 1,943     0
Vel, ja :)  Og ei STOR flat tomt vil jo hjelpe når det gjeld innsyn.

450 er fryktelig lite; finst det verkeleg så små tomter?? Det er nesten så ein må ha ein arkitekt til det, for å tilpasse huset perfekt til terrenget. Det kan bli vanskelig å finne eit typehus som gir alt ein ønsker. Eg vil tru at det berre er ei eller to sider av huset som kan utnyttast noko særlig; to av sidene vil vere meir "lukka" med ingen uteplass og lite vindu. Blir nesten rekkehus det  :-\
   #7
 738     0
Jeg personlig ville nok gått for tomten med utsikt, men alt er jo avhengig av interesser, pris osv.

Vi har selv ikke større tomt enn 400 kvm. Er faktisk nesten ikke mulig lenger å få tak i tomter over 500 kvm her i området. Vi kunne egentlig tenke oss en større tomt, men vi tar til takke med det vi har klart å få tak i. Vi har til gjengjeld utnyttet tomten svært godt, og med lekeplass som grenser til tomten, syns vi faktisk ikke at det gjør så mye at tomten er liten. Liker heller ikke å klippe så mye gress, så vi kommer nok til å støpe uteområde, og bare ha en liten flekk med plen, for skams skyld  ;D Smak og behag.

   #9
 3,258     Akershus     0
Med 400 m2, hvordan får man plass til hus garasje, uthus for ved, hageredskaper og fiskeutstyr, lysthus for vin på varme sommerkvelder, uteplass for morgensol, uteplass for kveldssol, sandkasse, huskestativ, lekestue, kjøkkenhage, parkering og snuplass for to biler, parkering for varehenger, parkering for båthenger, rosebusker, frukttrær, blomsterbed, plen, bålplass, grillplass, kompost.

Blir vel som en engelsk hage i to etasjer hvis man skal skvise alt inn på en liten flekk Grin
Signatur
   #10
 2,172     Oslo     0

Hva slags tomte-type synes dere er "best"?


Vi har bodd i en leilighet med 180o utsiktst ut over Oslo by.
Flytter nå "inn i skogen" uten utsiktsmuligheter.

Merker allerede nå at utsikten vil bli savnet sterkt!
Jeg ville gladelig byttet bort 3-400m2 av tomten for å få tilbake utsikten.