Hva foretrukker du hvis du må velge enten eller?

  • Stor flat tomt uten utsikt (800+ kvm)
  • Liten/middels stor tomt med utsikt (400 kvm)

e18
   #11
 571     Rogaland     0
I Rogaland gjelder følgende

Utsikt => Vind

og når man sitter inne fordi det blåser konstant så trenger man ikke store hageflekken ;D

   #12
 3,258     Akershus     0

I Rogaland gjelder følgende

Utsikt => Vind

og når man sitter inne fordi det blåser konstant så trenger man ikke store hageflekken ;D


Et vesentlig poeng. Bor på østlandet og i hele sommersesongen fungerer hagen som rom nr 1.
Signatur
   #13
 1,943     0
Signerer på at det bles i Rogaland. Eg flytta dit frå Bergen, og syns det var fantastisk at det så sjeldan regna der. Det var ein merkbart stor forskjell. Men sjølv om dagane var fine med blå himmel, så var det jo så himla kaldt! Måtte jo ta på vindjakke sjøl om sola skein midt på sommaren (ok da, overdriver litt nå). Den heten ein får litt lenger nord på vestlandet blåste liksom bort.


Med 400 m2, hvordan får man plass til hus garasje, uthus for ved, hageredskaper og fiskeutstyr, lysthus for vin på varme sommerkvelder, uteplass for morgensol, uteplass for kveldssol, sandkasse, huskestativ, lekestue, kjøkkenhage, parkering og snuplass for to biler, parkering for varehenger, parkering for båthenger, rosebusker, frukttrær, blomsterbed, plen, bålplass, grillplass, kompost.

Blir vel som en engelsk hage i to etasjer hvis man skal skvise alt inn på en liten flekk :D


He he .. vi har tomt på 1 mål, men har ikkje behov for:
uthus for ved
eigen plass til fiskeutstyr
lysthus (!!!??)
uteplass for diverse soler; er sol heile tida der vi skal ha terrasse
sandkasse (der finst da lekeplassar)
huskestativ (ditto)
lekestue (stygge)
snuplass for to bilar (kan ein ikkje berre rygge ut i gata da?)
varehenger (den har vi da ikkje behov for)
båthenger (kva skal vi med det? Har ikkje båt, skal ikkje ha båt)

Og alt det andre får vi plass til. Ikkje så rart når tomta har grei størrelse altså, eg ville berre illustrere at folk nødvendigvis ikkje syns det er viktig å ha alt i den lista  Wink
   #14
 41     Rogaland     0
nå har jeg nettopp solgt en tomt på 478 m2 på gausel i stavager med utsikt over gannsfjorden og Ryfylkefjellene. det er tegnet et hus med bruksareal på 340 m2 på tomten + dobbel garasje på 60 m2. Synes ikke det er så lite jeg, huset blir i 3 fulle etasjer og med skrånenede tak.  3 altaner etc.

Vanskelig å få større tomter her i stavanger. Min egen tomt er på 850 m2.

Er så heldig å ha utsikt også fra min tomt, men utsikten er bedre fra den tomten jeg har solgt.

Synes også at det er finere vær her enn påstandene.
   #15
 3,258     Akershus     0

...eg ville berre illustrere at folk nødvendigvis ikkje syns det er viktig å ha alt i den lista  Wink


Har man hus og hage så må man jo ha uthus. Må jo ha plass til vedskjul, hageredskaper, lagerplass for hagemøbler osv. Hjørnet i uthuset jeg har med fiskeutstyr er også med på å gi ett bedre liv. Sitte å kose med snellene og stengene, kikke på sluker og drømme om fisketurene og opplevelsene jeg nesten aldri har tid til lengre, men som jeg vil få mer tid til når ungene blir større. :-)

Lysthus gir økt livskvalitet og styrker ekteskapet  Grin Det er ett gammelt lysthus bygd på stedet en gang på 50 tallet, måtte restaurere det da taket var råttent osv. Har satt inn et lite kjøleskap for chablis og tonic. Jeg lover, et lysthus gir et bedre liv, ekteskap, sexliv og sikkert også bedre vær og suksess på jobben :D

Men kjenner folk som bor i nye hus med mikrohager og i nyere byggefelt hvor man har mindre med naboen å gjøre, da har man jo dårlig plass til leker osv i egen hage, og det er vel ofte en barnehage/lekeplass i feltet. Men det er jo på en måte litt anderledes ifht. å bo i ett gammelt boligområde.

Man tilpasser seg etter forholdene men ærlig talt så vil vel de fleste ha en tomt som er sånn noenlunde stor slik at man slipper å sitte noen få meter fra naboen eller knapt har plass til en kjøkkenhage. Men får man ikke større så er det jo lett å argumentere for at man ikke vil ha større, men det tror jeg er mer forsvar for eget valg, egne muligheter, enn noe annet.

Og folk er jo forskjellige, vi har bodd i leilighet i bygård i noen korte perioder uten hage. Syns det var ett mareritt, men kjenner jo flere som trives svært så godt med en balkong og bryr seg mindre om resten. Og vi kjenner jo også folk som bor i nye hus i nye felt som har en mer "leilighetstilnærming", man holder seg stort sett inne i huset og skal man ut så er det et "organisert tiltak" som inkluderer å sette seg i bilen for å gjøre ett eller annet ute, men ett annet sted enn i egen hage/nabolag.

Som en venn av meg sier så må man ha en tomt stor nok til at man kan pisse på eget hushjørne uten å bli tatt for blotting av naboen.  Grin

Men tråden her sier jo at tomter på den størrelsen ikke selges mer, da er det jo lite å gjøre med den saken.  :-\

Signatur
   #17
 3,258     Akershus     0

Eg forstår at har heilt misforstått betydningen av lysthus  :-\

;D


Er lett å falle for fristelsen å plassere det på beste utkikkspunkt, som ofte er beste innsynspunkt også. Nøkkelen til suksess er å plassere det på en fin og usjenert plass i hagen.

Varm sommerkveld, ungene har lagt seg. Fyre et par myggspiral på utsiden, te-lys og et par sånne lamper med kubbelys på innsiden. Glatte, kalde og hvite steiner fra en dansk strand sammen med noen skjell på hylla. Klatreplanter som har nådd over kanten og inn i lysthuset. Fine blomster i blomsterkassene ved døra.

Et mildt vinddrag, mange små puter, chablis, solbrent hud.

Yepp, lysthus er noe man må ha.  Grin
Signatur

   #19
 997     0
Utsikt er bra, men utsikt kan være så mangt og behøver ikke være at man kan se flere kilometer ut mot havet. Jeg har utsikt i sør utover en åker og har nabo med rideleir, og hester som gjevnlig trafikerer området. Mot øst har jeg utsikt mot en stor elv ca 120m fra huset. Mot vest ett stort fjell. Mot nord en tett skog av bjørk og gran bare 2m fra huset. Jeg synes alle har sin sjarm, og det å sitte på spisestua med fyr i peisen og se rett inn i en urørt skog(har store vindu fra gulv til tak) er kanskje favoritten.
Jeg ville aldri ha kjøpt en liten tomt. Jeg er mere av den karen som vil ha plass til lysthus og basseng, samt mulighet til at ungene kan spille ball, badmington og løpe rundt og klatre i trær. Ville valgt størrelse forran utsikt. Men som nevnt så synes jeg at utsikt kan være så mangt Smile
Signatur
ST
   #20
 22     Østlandet     0
Vi gikk for nr 1; dvs. større tomt og sparte litt til hus.... ::)