457    3    1  

Verkstedlokale med ekstrem romklang.

 49     Kolvereid     0
Fikk i vår ny jobb som daglig leder/verksmester i en nystartet verkstedbedrift. Vi har nå flyttet inn i et lokale som tidligere har blitt benyttet til matrelatert industri, og lokalene er nå ombygget for å tilfredsstille våre formål. Men i lokalene er det en (etter min mening) ekstrem romklang, som rett og slett gjør det vondt å arbeide der. Lokalet er ca 1000 m2 og består av betong i gulv, vegger og tak, unntatt ene veggen som består av porter med plexiglass. Byggeier (som også er medeier i bedriften) er ikke enig, og vil ikke gjøre tiltak for å forbedre dette. De mener det vil bli bedre når det fylles opp av produksjonsutstyr og ting som skal lagres der, og har fått med seg styreleder i "mitt" firma på det synspunktet. Nå har vi da fått inn noe utstyr, og jeg synes slett ikke det er blitt bedre.

Jeg har vurdert å ta saken i egne hender og lage en falsk himling i deler av taket. Disse har jeg tenkt å lage av lekter lagt i firkantmønster, kanskje i seksjoner på 4,8x4,8m med sider av bordkledning. Oppi dette rammeverket legger jeg så 5cm rockwool isolasjon, og så heiser jeg/vi hele denne ramma opp imellom taksperrene (avstanden mellom disse er ca 5 meter).

Det jeg funderer på er: Hva kan jeg kle dette med for at det ikke skal bli så mye støv fra Rockwoolen? Kan jeg bruke Filtex vindsperre, eller er det noe annet dere ville anbefalt istedet? Er det noe dere ville gjort annerledes?

Må påpeke at jeg ønsker å gjøre dette så billig som mulig, og arbeidskraft når det er dødtid er billigere enn å kjøpe ferdige løsninger som koster skjorta.

   #1
 134     0
Hva med å kjøpe støydempende plater og lime i tak/på vegg? Dette er trolig rimligere enn at dere skal bruke tid på å mekke en løsning. I materialkost er det helt sikkert dyrere.
   #3
 299     Oslo     1
Kanskje ikke det mest konstruktive innslaget for å løse problemet, men uansett hva du velger - sørg for at det ikke går på bekostning av sikkerhet, spesielt mtp brann, og at innfesting er god nok.
Signatur