7,495    18    0  

Betalt for omprosjektering?

 87     oslo     0
Vi betalte 35000 til Mesterhus da de lagde første søknad til kommunen. Den ble ikke godkjent fordi gærningene i Pbe mente huset brøt med nærområdets enhetlige preg.
Nå har Mesterhus sendt regning på 20.000 for omprosjektering. Ny søknad er sendt, men er  ikke behandlet i supertrege Oslo Kommune. Er slik fakturering vanlig praksis hos boligprodusentene? Da kan det bli dyrt å kanskje ikke få lov til å bygge.

Vi har også betalt 50.000 kroner til byantikvaren som har rasert hele tomta vår på leting etter kulturminner-for etterpå å fraråde tiltak på den samme tomta. Lenge leve privat og kommunal grådighet og arroganse. Sjokkert.

   #1
 4,148     Oslo Vest     0
Din opplevelse er du nok dessverre ikke alene om. Jeg har hatt samme opplevelsen med den nevnte kommunen.  Vi tegnet det huset kunden ville ha og trodde det var tradisjonelt nok for strøket, noe det ikke var. En omprosjektering tar jo tid og koster penger. Vi fikk samme problemet, hvem skal betale for omprosjekteringen? Kunden brukte de argumentene at det var vi som var de profesjonelle og som burde som ansvarlig søker vite hva man ville få godkjent. Etter nøye overveielse aksepterte vi dette, MEN etter å ha gjort denne feilen har vil ALLTID forhåndskonferanse med kommunen for å unngå slikt.

Det er jo litt avhengig hva som står i kontrakten din, og hvem som er ansvarlig søker. Men selv om husleverandør ønsker å tjene mest mulig er det nok (etter nøye ettertanke) det riktige at det er husleverandør som sammen med ansvarlig søker tegner et hus man kan sette opp. Dvs at du skal slippe å betale for endring av tegninger.

Jeg tar forbehold om at jeg kan ha misforstått eller at kontrakten din sier noe helt annet.

Jeg ønsker deg lykke til! Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 87     oslo     0
Vi har ingen kontrakt- og har sagt til Mesterhus at vi nå ikke betaler mer før byggetillatelsen er i orden. Kan jo hende at saksbehandler pirker igjen.....
   #3
 529     Gjøvik     0
Helt klart en sak din ansvarlig søker burde kontrollert med en forhåndskonferanse.
hvis da Mesterhus er Ansvarlig søker for deg, ville jeg nektet tilleggskravet.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 87     oslo     0
NIX. Har aldri underskrevet noe som helst. Bare fått et pristilbud på huset som vi ikke fikk lov å bygge...

  (trådstarter)
   #8
 87     oslo     0
VI har i prinsippet ikke bestilt noe som helst. Men de har jo prosjektert husene for oss ( og for at de selv skal sette det opp)
  (trådstarter)
   #10
 87     oslo     0
Ikke noe pris på omprosjektering. Men søknaden ligger hos kommunen og Mesterhus kan jo true med å trekke seg som ansvarlig søker? Da er det tilbake til start. og med regimet i Oslo kan det ta år....