4,787    6    0  

Bryte kontrakt når finansieringen ikke går i orden

 9     oslo     0
Hei!

Har enderskrevet en arbeidskontrakt på en påbygg for et par år siden, ingen oppstart eller tidsramme er satt inn. Nå er søknaden godkjent, men etter å ha vært i samtale med banken, har jeg funnet ut at budgettet desverre ligger et godt stykke over det som banken er villig til å låne ut. Noen som har erfaring med å kanselere kontrakter på bakgrunn av dette. (Jeg har hittil dekket alle kostnader med tegninger og søknadsprosess) Det er vel kanskje ikke så mange entrepenører som vil prøve å tvinge igjennom et prosjekt dersom ikke finansieringen er i orden?

   #1
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg forutsetter at du har skrevet under på en standardkontrakt og den skal inneholde bestemmelser om hva som skjer dersom du hever kjøpet. I 3425 kan man ta forbehold om det, men jeg kjenner ikke kontrakten for delentreprise. Siden du har dekket alle utgifter selv synes jeg ikke entreprenøren har krav på noe selv omdu hever kjøpet. Det kan være snakk om hva slags type erstatning en entreprenør skal ha, og etter Block Watne dommen får husprodusent en MEGET HØY erstatning dersom kjøper hever kjøpet, MEN den er ikke relevant her.

Mitt råd er at du forteller entreprenøren om avslaget og finner en rimelig løsning, dvs at siden de ikke har gjort noe eller har hatt utgifter så har de IKKE krav på noe.

Lykke til
Signatur
   #2
 22,342     Akershus     0

etter Block Watne dommen får husprodusent en MEGET HØY erstatning dersom kjøper hever kjøpet,
Jeg har ikke hørt om denne dommen. Kan du gi et kort sammendrag? (Når du sier høy erstatning så vil det vel gjenspeile fortjenesten deres Wink )
bex
   #3
 4,293     Østlandet     0
kan være denne:


Det er mulig for husbyggere å avbestille et hus. Men det kan bli rådyrt. Nå er en husbygger dømt til å betale Block Watnes tapte fortjeneste etter at han angret og avbestilte huset. Det har Høyesterett avgjort i en prinsipiell dom. Husbyggeren må betale 300 0000 kroner i erstatning.


http://www.aftenposten.no/bolig/article538202.ece
Signatur
   #4
 5,112     Troms     0
Å signere og forlikte seg til et kjøp uten at man har dekning for det er ris til egen bak.

Men erstatningsbeløpet som utbygger krever må stå i stil med de prosjekteringsutgifter og evt tapt fortjeneste som han har hatt  på å ikke få deg som kunde. Herunder vil nye annonseringsutgifter, ny prosjektering/arbeidstid etc komme med i tillegg. Noe mer en dette ville være urimelig å kreve siden bygging ikke er startet enda.

Så fremt du ikke har blitt lurt trill rundt og derfor skrevet under på en kontrakt som kan bevise at du er lurt opp i stry med overlegg.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 9     oslo     0
Hei, og takk for info om block vatne dommen. Jeg har ikke brukt standard kontrakt, men det er henvist til at avtalen gjelder Norsk Standard og at tvister mellom partene iht. NS 3431.