4,515    3    0  

BYA? Terassen er under 50 cm høy, men hva skjer om jeg lager et rekkverk?

 76     0
Jeg har en tomt som er presset ift BYA og ble glad da jeg fant ut at jeg likevel kunne bygge en terasse / platting da denne vil være "på bakkenivå" og under 50 cm høy ift snittet av tomtens terreng. Men så planlegger jeg nå å sett på et rekkverk oppå terassen  på det høyeste punktet etter at min datter falt ned de 40 cm og slo seg litt.

Men da lurer jeg på om det er sant det jeg har hørt løst at dette da ikke lenger er en platting, men da vil bli en veranda ift. regelverket? Er det slik at plattingen på 30 kvm da blir beregnet som utnyttet BYA pga dette rekkverket på en av de 4 sidene? Er dette noe som det finnes klare regler på, eller er det individuelt fra kommune til kommune?

Det ville vært ganske drøyt, men jeg lurer på om det ikke er tilfellet? Noen som kan mer om dette der ute?

   #1
 38,292     Lillestrøm kommune     0
Spesielt siden det kun er på en side så kan jeg ikke skjønne at dette er et problem, men så er det jo ikke alltid at det er fornuften som gjelder.  (En lav levegg har jo ikke BYA, f.eks)
   #2
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
Jeg har sett flere eksempler på godkjente søknader på markterrasse med rekkverk. Jeg selv har gjort det: Har 48m2 balkong og rundt 30 med markterrasse, (som igjen går over til gangveier og plattinger, alt med samme dekke) det meste av dette har rekkverk. Eneste som skiller balkong og markterrassen er høyden fra terreng til gulvet. Har vanskelig for å tro annet enn at det du gjør er helt ok.


Edit: Jeg skriver som om jeg har bygget det, men har ikke det. Kun fått det godkjent Wink
Signatur
   #3
 1,574     Trondheim     0
Vis meg et eksempel på at en kommne har omgjort en markplatting pga rekkverk. Skulle du mot formodning ha en så håpløs kommune, ville jeg byggesøkt uten rekkverket. Ingen kan nekte deg å sette opp et gjerde i egen hage i etterkant. At det by accident havner på skillet mellom markplattingen og plenflekken har kommunen ingenting med.

Lykke til
Signatur