#92
 68     Stavanger     0

Har i dag fått høre at prisen vi skal betale på huset justeres oppover helt frem mot en gitt dato? Hæææ? Det kan vel ikke stemme?



Pass på, pass på!!  Her er det mulig å gå på en skikkelig smell.  Indeks regulering av et byggesett på 1.5 millioner kan fort utgjøre 40-50 tusen bare på et kvartal.

Byggefirmae mitt gjorde akkurat det samme.  Tabben dem gjorde var at dem drev å indeks regulerte prisene mens vi forhandlet kontrakten.  (dette var rett før den verste prisstigningen) i standard kontrakten min så var det tre punkter under dette emnet; indeks regulert etter ssb, indexregulert etter fast sats og ingen index regulering etter kontrakts ingåelse.

Jeg fikk tilslutt nok og sa til byggefirmaet at hvis jeg ikke fikk huka av i kontrakten at dem ikke fikk justere prisen i bygge perioden så kom jeg til å kaste kontrakten i bosset og begynne fra scratch med ny leverandør. (har du byggeplikt på tomt så kan du jo feks si at du utsetter prosjektet)

Selgeren min  fikk litt hetta og måtte konferere med sine overordnede, men jeg fikk trumfet det igjennom...  og det sparte jeg MYE penger på.

BOttom line;  vær kjip, vær streng, vær en jævla kødd...  det er det du som vinner på.  Alle vi ha mest mulig penger av deg!
   #93
 802     Akershus     0
Fikk forelagt en standardkontrakt "3425".
Her var det som "Incognito" nevner, avkryssingsmulighet for regulering eller ikke regulering.
Jeg fikk velge fritt  :)

Syntes det var ryddig og greit å velge bort indeksjustering, så vet jeg hva jeg har å forholde meg til.
Hele problemstillingen er jo da snudd på hodet, jo lenger det drøyer jo mere renteinntekter rekker jeg å få på pengene jeg skal bygge for  ;D
   #94
 4,148     Oslo Vest     0
Mange av oss har jo 15 måneders prisgaranti, og at den prisen man får skal reguleres er egentlig bare tull. Man bør regne med at prisen du får er den prisen du skal betale, såfremt du ikke skal bygge laaaaang tid i forveien.
Signatur
   #95
 194     Trondheim     0
Prøver å få klarhet i dette med indeksregulering.
Vi har underskrevet byggeblankett 3425. I vår kontrakt er det ikke noen plass for avkrysning om du vil ha inndeksregulering eller ikke. Finner det iallefall ikke.

I teksten under pkt.5,3 står det
"Dette indekstallet (140) skal ikke være eldre enn tre måneder regnet fra entrepenørens underskrift av dette kontraktsdokumentet. Dersom det oppgitte indekstallet er eldre enn tre måneder, skal indekstallet korrigeres tilsvarende uten regulering av kontraktssummen."

Noen som kan forklare dette nærmere?
Vi skrev kontrakt 2/10-08 og starter bygging i april 2009.
   #96
 802     Akershus     0
Øverst på side 5 i min kontrakt....
Dvs hele punkt 5.3 inneholder kun disse to avkryssningsmulighetene.
Vet ikke om det er "min" eller "din" som er redigert..
   #97
 194     Trondheim     0
Niks. Ingen avkrysningsmulighet under pkt 5.3 Indeksrgulering.

Er det lov å redigere kontrakter som dette?

   #98
 4,148     Oslo Vest     0
Det fremgår av byggeblankett 3425 at teksten IKKE kan endres. Dvs er noen punkter tatt bort er det ikke lov. Dette står aller først i kontrakten.
Signatur
   #99
 194     Trondheim     0
Ser at det står at det ikke er lov å endre teksten ja. Men det er ingen avkrysningsmulighet under pkt.5.3. Bare formel for utregning av indeks. Vi spurte ette fast pris men det var de ikke så gira på da vi skrev kontrakt og fikk forståelse av at det ikke var vanlig.
   #100
 4,148     Oslo Vest     0
Det vil si at de har forandret teksten på originaldokumentet og jeg oppfatter det slik at det IKKE er lov.
Signatur