9,020    6    0  

Fasadeendring i sameie

 4     0
Vi holder på å pusse opp en leil.som vi har kjøpt- Tenkte at neon kloke hoder her inne kanskje kunne svare på noe av dette:

Vi bor i en enebolig, seksjonert i to deler. Bor i del en, som er første etg, og våre naboer bor i del to som er 2 etg. Eier hver vår del selv. Kjelleren er felles, men vi disponerer forskjellige boder hver. I et rom (som naboen disponerer) har naboene våre boret ut et lite kjellervindu til et stort et, og fjernet bedene våre (vi disponerer den delen av hagen utenfor) som var foran. De har satt inn et helt forj.vlig stygt gammelt vindu, og har heller ikke sparklet rundt "hullet" de borret skikkelig, bare festet vinduet med sement.

Har vi noen reelle rettigheter til å klage siden kjeller blir definert som fellesareal?

Er dette noe som må meldes eller godkjennes hos kommunen siden det er fasadeendring? (Hus bygd i 1950)

Det er ikke et godkjent oppholdsrom (lav takhøyde++) kan vi bruke det arg. til noe?

Lurer også om det finnes noen sort nabolov, e.l? De tar seg ofte til rette uten å forhøre seg med oss.

Ble litt langt og knotete, men håper noen kan svare.

   #1
 480     Eide på Nordmøre     0
Har dere en skikkelig sameie-avtale? Et sameie styres i utgangspunktet av regler i Sameieloven (sjekk lovdata.no for komplett lovtekst). Du skriver at kjelleren er fellesareal, men at rommet det gjelder disponeres av naboen. Dersom seksjoneringa ikke tydelig viser at dette rommet er naboens eiendom mener jeg dere har en god sak. Dette høres ut som en sak som antagelig bør prøves for Forliksrådet i første runde.
Signatur
   #2
 969     0
Setter du inn et større vindu en det som er der fra før er det fasadeforandring og skal søkes om.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 4     0
Takk for svar! Angående den fasadeendringen - hvor kan vi "melde fra" om dette her da? Vi er skikkelig pissed på disse naboene, så vi vil gjerne melde fra om dette!
   #4
 969     0
Send et brev til byggesak avd i kommunen og gjerne legg ved noen bilder.
Signatur
   #5
 41     Oslo     0
Har dere pratet med naboene om dette i det hele tatt?  Hvis ikke...forsøk det først, samt få i stand en sameieavtale.
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Ja, vi har naturligvis snakket om dette. De er noen åndssvake idioter som ikke respekterer andre, og nå er vi dritt lei.

Har noen feks en link til hvordan en sameieavtale ser ut, eller kan komme med forslag til hvordan den kan utformes?  Smile