3,512    6    0  

Har noen merket noe til lavere priser på byggevarer?

 52     0
Det prates en del om at prisene har falt på byggevarer. Er det noen på forumet som faktisk har merket noe til dette?

Vi er ferd med å starte byggingen. I kontrakten står det noe sånt som at vi må forholde oss til prisstigningen i tidsperioden fra tilbudet ble gitt til byggingen starter. Nå snakkes det om at prisene har falt på byggevarer, og lønnsutgiftene har vel heller ikke økt. Når man sier ja til å forholde seg til prisstigning, så bør man vel også få nyte godt av et prisfall?

  (trådstarter)
   #1
 52     0
Hmm,  muligens teit å svare på sitt eget innlegg, men jeg fant litt informasjon som kanskje kan være interessant for flere.

SSB er regna ut at byggekostnadene for trehus økte med 0,5% fra september til oktober i år. Den samme økningen gjaldt for arbeidskostnader.

Men om dette sier noe om den reelle kostnaden for forbruker, eller om dette gjelder for byggefirmaene veit jeg ikke. Jeg kan ikke forstå annet enn at marginene må kuttes i disse tider, og at byggefirmaene må ta en del av prisstigningen på egen kappe.

Det er mulig at ønsket om lavere priser er større enn fornuften Wink
   #2
 346     0
Jeg har ikke merket noe til lavere priser generellt, men jeg opplever at byggevareforretningene strekker seg litt lenger. Bedre service, hyggligere betjening, byr på kaffe og gir seg lettere ved pruting (Gir kanskje lavere priser). De har også justert åpningstidene her i området en time kortere åpent i uka. De merker nok nedgangen fordi det er ikke like mange kunder. Søstra mi jobber i byggevareforretning (maling) og hun sier at det er mindre å gjøre men stadig god pågang på maling.
Signatur
   #3
 177     0
Mulig jeg tar feil, men synes byggvarekjedene annonserer mer nå enn de gjorde før.
Signatur
   #4
 10     0
vi har en formel i kontrakten vi som viser dette.går markedet opp må vi betale mer, går det ned betaler vi mindre.
   #5
 250     0
prisene går bare en vei å de er opp å opp å opp.
husker når e kjøpte huset mitt for 4 år siden , kostet 2x4 11.20 kr pr meter .å nå er vel byggmakker billigst me 19.90  . er jo nesten 25 % pr år