4,449    5    0  

Hva er en ny reguleringsplan og hva er en gammel

 111     0
Hei.

Er det noen som har noe formening om hva en ny og en gammel reguleringsplan er.
Jeg mener hvor går grensen fra ny til gammel.
Vi har en som ble godtatt 28.august 2007. Denne er jo snart 3 1/2 år gammel "eller ny hehe"

Padi


  (trådstarter)
   #2
 111     0
Takk for svar.
Problemet er at vi er to nabo felt( kun en vei som skiller oss) som er regulert med kun en mnd mellomrom.
De har fått 30%BYA på tomtene og vi har fått 25%BYA.
De skyller på at de ikke viste om de nye reglene som kom i starten på 07 med å regne inn parkeringsplassen i BYA.
Så det de gjorde da var og regulere om den ene reguleringsplanen og ikke våres.
Det de sier er at det var startet med å bygge ut på våres felt så da kunne de ikke regulere om.
Greit nok det,men nå som alle husene er oppe mener vi at de kan regulere det om.
Dette er en forskjellsbehandling.
Tomtene på det andre feltet er mindre en de vi har her,men det hjelper ikke. Det som fikk kommunen til å regulere det andre feltet på nytt var p.g.a alle som ville ha tomt klagde på at de ikke kunne bygge større hus(for små tomter). Ergo kommunen regulerer for småe tomter for å tjene mest muligt.
Da begynte kommunen å se på reglene og da så de feilen de hadde gjort med de nye reglene.
Vi ligger nå i sak med kummunen uten at det kommer noen vei. Det har gått prestisje i denne saken for kommunen.
   #3
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg skjønte ikke helt problemstillingen din men umiddelbart vil jeg trodd at det å få endret en reguleringsplan når det gjelder utnyttelsesgrad, spesielt når den er så ny, ikke er så enkelt. En utarbeidelse av reguleringsplan følger nøye et regelverk, blant annet med høring, så dersom innsigelsene ikke kom ved denne høringen er jeg redd man har en lang vei å gå.

På den annen side så kan man søke om dispensasjon i fra utnyttelsegrad, men vet ikke hvor relevant det er for ditt tlfelle.

Erfaringsmessig så er det vanskelig å påberope seg forskjellsbehandling når det kun er en gate som skiller to reguleringer. Kommunen har normalt sett en begrunnelse for skillet og jeg er redd det skal mye til for å få endret det.

Det er også ingen automatikk i å få en dispensasjon selv om naboen har fått det, siden dispensasjoner gis i akkurat den enkelte sak.

Jeg synes dog det er rart at kommunen innrømmer feil, men dersom det stemmer ville jeg trodd at de åpnet opp for å gi dispensasjon lettere.

Mitt innlegg er veldig generelt skrevet og det er vanskelig å mene noe ut i fra det lille faktumet som er opplyst. Skulle det foreligge spesielle grunner til at dere skulle få en annen regulering så bruk pressen til å diskutere med kommunen.

Lykke til
Siste redigering: Monday, January 10, 2011 1:00:27 PM av incognito
Signatur
   #4
 1,943     0
Er enig med incognito her. Ei omregulering trur eg ikkje at du egentlig ønsker, for det er ein prosess som normalt kan ta år. Når det er sagt ville vel dette bli sett på som mindre vesentleg endring (dersom det ikkje strid mot regelverket - eg kjenner det ikkje i detalj). Da er saksprosedyren enklare, og ein treng ikkje full offentleg høyring til alle instansar. 

Med bakgrunn i det du fortel om vil eg tru at søknad om dispensasjon om kravet i reguleringsplanen som gjeld for ditt område, er det enklaste vegen å gå. Dispensasjon frå utnyttingsgraden vil eg tru er ein av dei disp'ane som er lettast å få. Du har ikkje krav på å få dispensasjon.

Og planen er ny. Det betyr ingenting at der var nye grenser for utnyttingsgrad når planen vart godkjent. Ein kommune kan stille krav om lågare utnyttingsgrad om dei vil (eller om dei ikkje er klar over nye reglar).
   #5
 584     Midt-Norge     0
Reguleringsplanen du refererer til er vel å anse som rimelig fersk. Har hørt 30-40 år gamle reguleringsplanen referert til som rimelig ny - og i alle fall ikke gammel/utgått pga ant år.

Det skal være vanskeligere å få disp etter ny PBL. Jeg mener disp fra BYA er vesentlig.

Så lenge de over veien har egen reguleringsplan, har det som skjer der ingenting å si for ditt vedkommende.