2,288    4    0  

Hvilket anbud skal vi velge?

 33     0
Vi er igang med påbyggings-prosessen på huset. Har fått godkjent byggesøknaden, og holder nå på med å innhente anbud fra entreprenører. Skal bygge på 50 m2 som skal inneholde større stue, to soverom, større bad og gang. Har fått 6 ulike anbud, som alle viser seg å være ganske så ulike.

- 2 av anbudene har vi "lagt bort" da de virker litt useriøse. Aktørene har blant annet ikke vært her på befaring, bare sendt oss tilbud via mail.
- 1 anbud er fra et seriøst firma med lang fartstid, men det var veldig dyrt i forhold til de andre tilbudene vi har fått. Ca 1.100 000 for hele tilbygget, inkludert badet.
- 1 anbud til 890 000, inkludert badet. Disse virker seriøse, men bruker antakelig utenlandsk arbeidskraft. Sa at de kunne gjøre noe av jobben svart, da vi sa at vi hadde fått billigere tilbud.
- 1 anbud til 750 000 inkludert badet. Lite firma, men virker seriøse. Godt inntrykk av kontaktpersonen.
- 1 anbud til 500 000, ekskludert badet. Det vil si at de gjør alt arbeidet, slik at det er klart for membran og flislegging. Jeg stusser litt på at dette anbudet er så mye rimeligere enn de andre.... blir litt usikker. Kontaktpersonen har sendt over materialliste som er laget hos materialleverandøren, og den ser lik ut som hos de andre anbudene. Stusser derimot på at arbeidskostnadene er så lave.

Så- hvordan velger vi blant disse? Vi har ikke så veldig god råd, så det frister så klart å ta den billigste. Men er litt redd for å gjøre noe feil. Noen som har erfaringer eller råd å komme med?

Setter pris på svar!
Corine

   #1
 351     0
Har dere mulighet til å se merittlisten til firmaene. De fleste firma i dag har jo skryteliste av tidligere jobber for å vise nye kunder at de faktisk kan. Ellers kan du jo søke i brønnøysund å sjekke om firmaene har lang fartstid og har alt i orden der. Pluss at du kan jo sjekke hos norges byggmester forbund at de faktisk har papirene i orden der. Er alt dette på plass så kan man jo i utgangspunktet ta dem for en seriøs leverandør/entrepenør.

Men uansett hva man velger så er det jo forhåndsregler å ta før man skriver under kontrakt. F.eks, dere betaler ett akontobeløp på materialkostnaden når materialen er levert byggeplass. Og resten utbetales når nybygget er ferdig reist og gjerne gjennomgått og godkjent av utenforstående byggmester/takstmann.

Men jeg ville begynt med å spørre aktuelle firma om skrytelistene deres jeg. Da finner du fort ut om de gledelig vil dele dette, eller om de skygger banen. Og da får du og en god pekepinn om de er seriøse eller ikke.

Så hvor i landet skal du bygge?
  (trådstarter)
   #4
 33     0
Spørs om vi får mye penger til overs å bruke der da!  :D

Har foresten sjekket Brønnøysund og fått referanser fra de to mest aktuelle firmaene (de to billigste). Så vi er egentlig like langt! Får prøve å studere det hele enda nærmere i helgen...