#11
 47     0

Zoodels og Mondeo140:

Dere ser ut til å glemme at "han" tar med seg over 1,5 mill inn i regnskapet. I beste fall vil jeg beskrive dere som naive hvis dere forventer at "han" er villig til å ofre halvparten av dette ved et evnt. brudd.

Vi snakekr ikek om å krangle om hvem som tjener mest og minst, eller hvem som spiser mest mat fra kjøleskapet. Vi snakker om EN stor verdigjenstand.

Sørgelig lese at dere harselerer og latterliggjør andre som ønsker å bringe orden inn i privatøkonomien. Poenget er jo at de kan skrive en avtale nå - og bare kose seg sammen i fremtiden.

   #12
 52     0

Når vi bygde hus tenkte vi ikke: "Hva om det noen gang blir slutt, hvem har kjøpt hva osv?"


Hva om du hadde med deg enmillionfemhundretusen (1.500.000,-) i hard cash inn i forholdet?

Ville du ikke ønsket å få med deg det samem ut hvis dere valgte å "skilles" om 10 år og 2 unger?.....eller hadde det vært greit å dele dette med eksdama slik at hun kunne ta med den nye typen på cruise til Maldinvene?

Satt på spissen  Wink
   #13
 944     Rogaland, Sola     0
Skal dere hele tiden tenke hva viss det blir slutt? Hva som du går over veien og blir lam, da må du nesten nå tenke at tenk hvis og at du da bør bygge med livsløpstandard....

Unasett om han går inn med mer egenkap enn hun, og dette står i en særeie kontrakt, alt som blir kjøpt over perioden di bor sammen da skal det også føres inn der. la oss si hun tjener 200.000 og han 600.000, og det blir slutt da har jo hun levd på hans penger også?

Blir formange tenk hvis tenk hvis.
   #14
 39     0

Zoodels...beklager ordbruken, men dette er det mest håpløse innlegget jeg har lest på hele forumet. Så naivt!

Din kommentar vitner om total kunnskapsløshet på dette området. Her snakkes det om at det anbefales å skrive en avtale som sikrer disse 1,5 mill og en brøk som fordeler HUSET - KUN HUSET!

Alt som kjøpes i ettertid skal selvfølgelig ikke føres inn her..hallo!?....man skriver en avtale, tinglyser deg, og legger den i bankboksen!

Det snakkes om å holde EN verdifull eiendel utenfor "felleseiet" som en gang måtte oppstå. Da slipper man å blande denne betydelige verdien inn i den store potten.

Og det du skriver om å bli lam - herregud!
JA, vi har faktisk tenkt på dette og bygger vårt nye hus slik at det er mulig å leve i huset uten å bevege seg i 2. etg.

Det er faktisk lov å tenke "at hvis så.."
   #15
 71     0

GODT å høre andre også tenker sånn. Blir for min del for dumt å være i et forhold å tenke på fremtiden hvis du heletiden skal tenke hvis det blir slutt, hvormye av dette er da mitt? Er du sammen med noen burdere dere være 1, og ikke ense slikt en tanke. Skulle det gå i dass så ta det da det kommer, ikke kast bort tid på å regne ut hvem skal betale hva. Putt pengene på 1konto og koz dere sammen:D


NAIVT !!
Skriver dette på kontoen for "ung og mangler livserfaring" og hopper galant over dette innlegget.


Linex:
Dere er flinke som vurderer å formalisere dette og skaper orden i papirene en gang for alle. Så kan dere leve lykkelig sammen med ulike inntekter og ulikt forbruk  ;)
   #16
 140     0


GODT å høre andre også tenker sånn. Blir for min del for dumt å være i et forhold å tenke på fremtiden hvis du heletiden skal tenke hvis det blir slutt, hvormye av dette er da mitt? Er du sammen med noen burdere dere være 1, og ikke ense slikt en tanke. Skulle det gå i dass så ta det da det kommer, ikke kast bort tid på å regne ut hvem skal betale hva. Putt pengene på 1konto og koz dere sammen:D


NAIVT !!

Skriver dette på kontoen for "ung og mangler livserfaring" og hopper galant over dette innlegget.Og dette innlegget til transformer legger jeg i bunken: "Æ-flir-mæ ihjæl".

Det har jo ingenting med naivitet å gjøre. Men heldigvis er vi alle forskjellig, noen ser lyst på framtiden mens andre er mer betenkt;-)

Men det som kanskje var mest utrolig var jo når hovedlinnlegger skriver:

"hvordan løser vi dette med egeninnsats? fra oss selv blir det sikker 50/50, men er usikre på om våre foreldre kan bidra like mye. min far er snekker og vil ha mulighet til å hjelpe masse.

vi vet ikke hvordan dette skal løses og kjenner ingen i samme situasjon. "


Å begynne og skrive ned hvor mange timer min far og hvor mange timer min svigerfar hjalp til i huset ville jo være helt idiotisk. De hjelper til så godt de kan og da er vi evig takknemlig.

Off, kjenn at jeg blir helt satt ut over at noen kan tenke så "fornuftig" hele tiden. Lev i nuet og nyt kjærligheten:-) 

   #18
 520     0
Personlig hadde jeg ikke brydd meg om å gjøre noe med det men hvis man først føler seg nøden så ville jeg gjort som følger; Særeie på den delen av huset som utgjør 1,5 mill. Beregne hvor stor andel dette utgjør av huset når det er ferdigstilt (ikke begynne å tulle med svigers innsats osv, det blir bare rot). Verdi ved ferdigstilling settes av nøytral tredjepart, dvs takstmann eller tilsvarende. Skrive kontrakt på dette. Brøken må da stå uforandret til evt. salg, uavhengig av evt oppgraderinger osv.

Så må dere la det ligge, hvorfor? Feks, hvor mye sparer dere på å slippe å låne 1,5 mill? Hvem skal ha fordelen av det? osv osv osv.

Ulempen med en slik avtale er at den som hadde minst med "inn" også har minst med "ut". Hvis det er unger i bildet syns jeg det er lite hyggelig. Samtidig er det jo slik at den som har mest med inn ofte har de beste forutsetningene for å klare seg best, økonomisk, etter et evt. brudd.

Hvis man først går inn i et såpass seriøst prosjekt, i sammen, så syns jeg ikke det er en dårlig handling å legge 1,5 i felleskontoen. Wink 1,5 er ikke såå mye i dag, og vet evt. brudd så "taper" man jo ikke hele beløpet, kun det halve. Så teoretisk kan man si at man legger 750 000,- i fellespotten, og det er jo "ingenting" i slike sammenhenger.  :-\
   #19
 22,342     Akershus     0
Dette med økonomi er viktig. Alle par har sin løsning, og det er viktig å finne en løsning før man lager problemer. Det som passer for noen passer ikke for andre.

Mitt forslag:

Legg sammen verdien av egenkapital, egeninnsats, lån, hjelp fra andre. Så deler dere "huset" ved en prosentsats etter hvem som står for hva. Da får den uten egenkapital nok en liten prosentsats...

Skattemessig kan dere finne en optimal løsning ved å låne penger av hvereandre.

Det viktigeste er at dere finner en løsning som passer dere. Jeg ser andre på forumet har funnet sine løsninger...
   #20
 919     Norge     0
Skriv samboerkontrakt.
Tinglys eierandel hver har av huset. (22% og 78%)

Skjevhet i egeninnsats mener eg ikke dere skal dvele særlig med da dette skjer som en vennetjeneste/familietjeneste. Den andre parts familie bidrar gjerne på andre fronter en annen gang , f.eks barnepass o.l. Å telle/vurdere alle verdier/kroner "dreper" et forhold i lengden..