#201
 7,686     Bærum     0
Hvis man er langsiktig og hvis man ikke låner over pipa bør boliginvestering være gunstig. Sett i et historisk perspektiv har vel prisene steget jevn og trutt med noen ups and downs underveis. På sikt kan politikerne endre skattepolitikken, noe som gjør egen bolig mindre interessant.

   #202
 3,216     0

Jeg har sett noe data på det, i langt perspektiv (hundre år pluss), så virker det som prisene på boliger stiger jevnt med vanlig prisstiging. Og således er det et slags nullprosjekt. (men dette er langsiktig, det kan jo være massive tap elelr inntjeninger over feks et tiårsperspektiv)

AtW
   #203
 7,686     Bærum     0
Enig i at det kan være variasjoner i kortere perioder. Men man kan ikke sammenligne investering i bolig med f.eks. aksjer. Man har jo en egenverdi av å bo i eget hus i tillegg til det rent økonomiske.
   #204
 3,216     0

Ja, det har man, men det er jo veldig personlig, min komentar var til investeringspersketivet. Jeg er ikke overbevist om at det nødvendigvis er lurt å bruke "investering" som et argument/delargument for å kjøpe en bolig.

AtW
   #205
 7,686     Bærum     0
Så vidt jeg vet har aksjer hatt en bedre utvikling enn bolig over tid. Det er derfor jeg trekker frem at det ikke kan sammenlignes direkte.
   #206
 247     0

Du bør vente med å kjøpe bolig eller investere tungt i oppussing eller utvidelser. Grunnen til dette er at det blir mye billigere om noen måneder eller et par år.


Dette ble skrevet av Oksen 28 november 2008. Vi kan trygt si at det har gått noen måneder og veldig snart et par år.

Når ser du for deg at vi igjen kan kjøpe/investere igjen?

Det er jo en kjennsgjerning at familier trenger et sted å bo - og for hvert år som går kommer det nye mennekser/familier ut på boligmarkedet. Og vet du hva? de må faktisk ha et sted å bo - hvordan man får løst det uten å bygge/kjøpe bolig er for meg en gåte!

   #208
 3,216     0

Så gåtefullt er det vel ikke, enn så lenge det er mulig å leie? Ikke at jeg vil anbefale det noe spesielt over å kjøpe, men det er faktisk alterantiver.


AtW
   #209
 247     0

Så du mener å leie er løsningen fremover? Hva skal vi leie da? Leie rom av de som er så heldig å ha et til overs?
Her jeg bor har vi et problem med at det er for lite boliger - det gjør at prisene går til himmels. Man kan ikke basere seg på at alle skal leie - det må uansett en utbygger på plass for at det skal være noe å leie - hvorfor ikke gjøre det selv ?
   #210
 3,216     0

Hvorfor ber du meg argumentere for hvorfor dette er en god løsning for deg? Jeg skrev konkret at jeg ikke ville komme med noen anbefaling i den retning, du ble rådet til å vente med å kjøpe, du spør hvordan du da skal ha et sted å bo, svaret er å leie. Det er ikke så veldig gåtefullt. Om det er en god ide er en helt annen diskusjon