5,146    7    0  

Rømmningsvei fra kjeller??

 21     0
Lurer på når en bolig med soverom i kjeller(en boenhet),har egen kjeller utgang,er det da krav til flere rømmningsveier i denne etasjen da(kjelleren),tenker på vinduer og eventuelt trapp opp til Hovedetasjen? ???

   #1
 178     Halden     0
Ja, alle brannceller (en boenhet skal generelt være branncelle) skal ha to muligheter til å komme seg enten til sikker plass eller rømingsvei.

I tillegg skal alle rom for varig opphold (soverom, stue og kontor) ha tilgang på dagslys.
  (trådstarter)
   #2
 21     0
Ok,så EN etasje (Kjeller) i en bolig,regnes ikke som en brancelle da? Så når jeg har egen kjellerutgang,oppgang til hovedetasjen fra kjeller+noen(små)vinduer i kjelleren er dette godkjent for varig opphold,er litt usikker på det med dagslys.. ???
taz
   #3
 3,840     Haugesund     0

Ja, alle brannceller (en boenhet skal generelt være branncelle) skal ha to muligheter til å komme seg enten til sikker plass eller rømingsvei.


Dette er nok en myte. Har boligen direkte utgang til terreng, er utgangsdøra rømningsveien. Det er tilstrekkelig med denne, altså er det ikke krav til 2 stk.
Signatur
   #4
 269     0
Så hvis det brenner forran inngangsdøra så skal vi dø?
Er ganske sikker på at det er lovpålagt og ha rømningsvei på soverommet.Spesielt hvis man skal leie ut...
taz
   #5
 3,840     Haugesund     0
Skal du leie ut, er dette en egen branncelle.
Det er selvfølgelig ingen som hindrer en i å ha utgang fra hvert rom en måtte ønske. Men loven sier 1 rømmningsvei fra 1 branncelle, hvis det er utgang direkte til terreng. Det er og viktig å vite at rømningsveien din er utgangsdøren, alt annet er fluktveier.
Dette er og avklart med BE, men i den uttalelsen var det snakk om en leilighet i 1.etg.

Det er derfor ikke er mulig å gi spesifikk info. på et forum. Alt blir generell uttalelse, da det er "1 million" løsninger. Med tanke på etasjer, høyder, ant. celler, innhold...
Signatur
taz
   #7
 3,840     Haugesund     0
Skal du leie ut hybel i ordets rette forstand, medfører ikke dette noe krav.
Men hybel i statens forstand, betyr at du leier ut gjesterommet ditt, hvor leier benytter seg av dine fasiliteter.

Skal du derimot lage leilighet med eget kjøkken/bad/inngang, er dette å se på som egen branncelle, og krever adskillelse fra huset med tanke på lyd/brann/biloppstilling etc.

Se forøvrig TEK Kap. VII i hovedsak.

Men sjekk gjerne BE INTER også. Der er det mye info, også fra BE.
Signatur