#11
 5,188     Østlandet     0
[quote author=Bekk Mørk link=topic=36076.msg386026#msg386026 date=1329514937Smittende, porøse og/eller sugende underlag bør børstes og grunnes med Fenom eller Jotun Heftgrunning oljebasert.
[/quote] Er FENOM fortsatt i handelen???

Ja en skal jaggu høre mye rart i malebutikken før ørene detter av.
Det er langt mellom "fagfolkene" der i gården.
De anbefaler vel den malingen de har best avanse på, enten det er Jotaplast eller vannfarger.

Malte du trinnene i trappa, eller "bare" vangene og rekkverk? Da er det oljemaling som er løsningen.
Signatur

   #12
 3,258     Akershus     0


Hvis dette stemmer overens med teksten på malingspannet ditt, så vil jeg tro denne malingen kan brukes på en lakkert trapp. Det forutsetter at tidligere lakk er mattet/slipt ned (slik at malingen biter).


Hvorfor det? Gulv/trapp står ikke nevnt ett eneste sted.

Og de fleste vil forstå at et gulv eller en trapp er utsatt for spesiell høyt slitasje, det vil være nevnt om malingen egner seg.
Signatur
   #13
 131     Langtvekkistan     0
Det står at malingen er slitesterk. Den er kanskje ikke beste valget for gulv/trappetrinn, men hvis det ble gjort riktig forarbeid kan trinnene males med en polyuretan/uretanalkyd forsterket maling (feks Jotun oxan som er nevnt tidligere i tråden her).

Det er greit butikken kanskje feilinformerte, men malerslasken som ikke leste bruksanvisningen sitter med hovedansvaret hvis noe har gått galt. Hvis jeg skulle stolt blindt på hva alle butikkansatte sa til meg, da hadde jeg gjort mye rart (og blitt veldig blakk).
   #14
 81     0
Her kommer det veldig an på hvordan kunden har ordlagt seg. OBS Bygg som han har vært innom er ikke akkurat en faghandel og med mye studenter bak disken. Mange av disse er der kun for å tjene penger å yter minimalt i tillegg til lite erfaring. Og ofte skal det og gå fort i svingene, spesielt på Lørdagene.

Ser for meg at kunden har kommet inn å spurt etter maling til tak og trapp. Hvis noen hadde sagt det til meg og jeg skulle funnet maling så hadde automatisk tenkt gips tak og alt utenom selve gåflaten på trappa. Så hadde jeg funnet frem 02 takmaling og så en halvblank oljemaling (Type Lady). Selvfølgelig hadde jeg forklart videre om hvor de forskjellige malingene gikk og sagt at trappemalingen anbefales ikke på selve gåflaten, hvor man bør ha en gulvmaling. Men mange av de jeg jobbet med gjorde ikke det. Og strengt tatt har jo kunden fått det han spurte etter. Selv om det er "feil" i begge tilfellenne. (Mange av kundene som kommer på OBS Bygg skal ha det billigst mulig og vil ikke spandere på seg gulvmaling til 500 kr/3liter og spør om det er andre alternativ. Da sa jeg Lady 40 kan ofte fungere godt på gåflaten også hvis mange lager god heft, men det er ikke til det formålet malingen er laget for og kan ikke garantere for resultatet. Fikk ofte slike kunder tilbake å sa at nå hadde det holdt i 3 år og var fremdeles like fint)

Hadde kunden kommet inn å sagt han skal male et panel tak og hele trappen inkludert gåflaten så hadde det blitt anderledes. Da hadde nok riktig maling blitt funnet av den mest inkompetente selgeren også.

Så skal man på billigbutikker uten fagpersonell så er det veldig viktig å ordlegge seg riktig.
  (trådstarter)
   #15
 358     Rælingen     0
Malerslasken (altså meg) innrømmer at han burde lest bruksanvisningen, og skal ta dette til etterettning. Likevell mener jeg at jeg som ufaglært bør kunne stole på at jeg får kvalifiserte råd. Når det er sagt er jeg enig i at det lov å være litt kritisk til råd man får av butikkansatte. Jeg er ikke slik at jeg stoler blindt på alle jeg møter, fåtallet er vel bygd slik.

Malerslasken kjøpte IKKE maligen på Coop bygg.

Jeg henvendte meg til butikken og la frem ganske så tydelig hva jeg skulle male, jeg gikk ikke inne og sa "jeg skal male, gi meg maling". Så dum er jeg ikke. Å kalle meg for malerslask i tråden synes blir for dumt.
   #17
 3,258     Akershus     0
Du skal ikke ta dette hardt innover deg, alle blir missledet i butikker fra tid til annen, særlig i byggesjapper.

Etter direkte missledning ifht produktvalg så vil du oppleve at mange sjapper anbefaler sin produsent/merke fremfor ett annet, som er bedre, pga avtaler de har som gir bedre avanse. Ok, du overlever men ender med en løsning som er dårligere enn nødvendig, og som også kan føre til mer arbeid.

Dernest vil du oppleve dårlig mersalg pga manglende kunnskap hos ekspeditør. Dvs at du kjøper en ting du trenger, forteller hva du skal gjøre, uten å vite at du da også vil trenge ditt og datt, ekspeditør i butikken opplyser ikke noe om dette slik at du får minst en ekstra tur i butikken, antagelig veldig mange, noe du hadde sluppet om ekspeditøren hadde litt fagkunnskap og kunne informere deg (og dermed også selge mye mer til en happy kunde).

Og til slutt vil noen du kjenner fortelle deg at du betaler alt for mye for varene fordi du ikke har en eller annen mafia-avtale/rabatt/konto løsning eller fordi du av en eller annen grunn ikke har "lært" at du må "massere ryggen" til noen i sjappa som gir deg store avslag på prisen.
----------------

De fleste av oss som har startet på 0 har opplevd dette...
Signatur

   #18
 5,188     Østlandet     0

Jeg henvendte meg til butikken og la frem ganske så tydelig hva jeg skulle male, jeg gikk ikke inne og sa "jeg skal male, gi meg maling". Så dum er jeg ikke. Å kalle meg for malerslask i tråden synes blir for dumt.
Malte du gåflaten på trappa? Brukte du oljebasert maling?
Signatur
   #20
 5,188     Østlandet     0

Synes selv oljemaling innendørs er noe herk å jobbe med. Lukten sitter en evighet. Aldri mer...
Leste i en tråd her at man skulle vaske de nymalte flatene med grønnsåpe etter noen dager, for å få vekk lukt av oljemaling. Har aldri prøvd, men kanskje det fungerer?

Vannbasert maling har noen fordeler, men også ulemper. Særlig slitesterk er den ihvertfall ikke, den hefter dårlig og den flyter ikke ut slik som oljemaling.
Signatur