9,424    20    0  

Fikse nuppete gipsplater etter tapetfjerning

 34     0
Fjerna mange lag med tapet da en del av gipspappen hang igjenn på tapeten så den er nå ganskje så nuppete. Må vel helsparkle for å få alt glatt og fint igjenn.

Noen tips for å gjøre det uten at 1000 av nuppene skal dette og blande seg mens jeg sparkler? Et lite lag med maling først?

[HR]
Emnets tittel er endret av Administrator
Tidligere tittel: Fjerna tapet og sitter igjenn med ekstremt tuppete gipsplater.
Tips: Prøv å lage korte og beskrivende titler

  (trådstarter)
   #3
 34     0
   #4
 199     Bryne     0
Det finnes en ganske god "renoveringstapet" som er slett og tykk. Den jevner ut nok kanskje? Jeg har med hell brukt denne. Kan males rett over og blir like slett som glatt gipsvegg.
  (trådstarter)
   #5
 34     0
Har hørt at den må brukes på underlag som er jevnt over uvevnt, som tråtapet. Må ta av et par av gipsplatene etterhvert for å få inn et par rør så har fjerna den gamle sparklinga så ser for meg at det er enklere å bare sparkle alt. Ellers hørte den interesang ut den.

Synd de ikke har fulgt 60cm på stenderene ellers hadde det vært like greit å bare rivd alt....
   #6
 5,569     0

Det finnes en ganske god "renoveringstapet" som er slett og tykk. Den jevner ut nok kanskje? Jeg har med hell brukt denne. Kan males rett over og blir like slett som glatt gipsvegg.


Det er dette som også kalles "veggfornyer". Jeg har forsøkt den, og gjør det aldri mer. Det var fullstendig fiasko og dagesvis av ekstraarbeid.

Den fungerer muligens på helt "jevnt ujevnt" underlag. Hos oss var det noen tapetrester etc som han igjen. Fornyeren så veldig bra ut første dagen, men etter et par dager hadde alle ujevnhetene i veggen bak blitt veldig synlige gjennom veggfornyeren.
   #7
 177     Oslo     0


Jeg kjenner ikke flugger sine produkt, men de har helt sikkert våtromsgrunn. Hensikten er å skape en hinne slik at fuktigheten i sparkelen tørker utover og ikke inn i papirrestene som igjen løsner. Noen pløser må du regne med, men det blir sjelden helt krise. Om du har mulighet for å lufte godt er det bare å male et strøk med oljebasert heftgrunn. Det lukter jæ.... og er litt gammeldags, men det funker!

   #8
 176     ski     0
hvet ikke hvorfor men flugger sitt våtroms system har blitt borte,med untak av Lw(sparkel) har det ikke gått ann å få tak i resten
Signatur
   #9
 598     Midt-noreg     0
Drit i alt av veggfornyere o.l. De nuppene dine kommer til å blære seg og bli stygge uansett om du har på sparkel eller maling eller whatnot. Tapetgrunning funker heller dårlig, men det som funker er  gammeldags oljemaling av hvilket som helst slag. OBS selger vel 3litre med Butinox sin oljemaling enda, brukte den til akkurat samme situasjon ute i gangen her hjemme.

Flugger har vel noe oljemaling igjen de og om jeg ikke tar feil. Det er ikke så farlig hva det er, bare det er oljebasert.
Signatur
   #10
 176     ski     0
det beste er å bruke en heftgrunn,dette er for å lime det resterende papiret fast i underlaget samtidig som det tåler ett nytt lag med fuktighet oppå, noe pløser og oppskjærin får du sikkert uansett bare pass på å flekkgrunn  det du fjærner eller skraper av eller så blir du stående til jul,har ellers gode erfaringer med nordsjø sin heftgrunn v,men ikke brukt flugger sin

så ikke den over ,men rett er det olje på gammel tapet er konge
Signatur