(trådstarter)
   #11
 35     0
Har begynt å skjære nå, og ser ut til at planen om å få til et noenlunde rent kutt med enkle midler funker fint. Testet å skjære ut en rett stripe midt på ved hjelp av styreskinnene til dykksag og et enkelt laservater.

Det ser dog ut til at det er en grunn til at forrige eier kledde inn skorsteinen, den gamle pussen og tapeten ser ikke særlig fin ut. Så langt heldigvis ingen sprekker i selve pipa. Jaja, det får bli neste del av prosjektet å finne ut hva jeg skal gjøre med det.

   #12
 6,704     Akershus     0
Når jeg gjør slikt som dette pleier jeg å ha svært små forhåpninger om at det man finner under det laget man fjerner er i god stand. Det viser seg som regel å være riktig innstilling - man må gjerne gjøre "totalrehabilitering" av laget under.

Da jeg i fjor sommer tok rev ned gammel korea-panel på stua hadde jeg et håp om at panelen under var i grei stand. Det var den for såvidt, men malingen flasset av. Dermed ble det lange dager med håndskraping av ca. 40 m2 panel.

Du har nok i alle tilfeller en enklere jobb foran deg, men det er nok ikke umulig at du bør kjøpe inn pussmørtel og litt mureutsyr Smile
   #13
 5,569     0
TS snakker om totalrehabilitering på sikt, men akkurat nå er det vel bare snakk om å oppfylle pålegg fra brannvesenet, uten at det ser helt forj*vlig ut...

Jeg tror også at alt du gjør nå bare blir i tillegg til en mer "skikkelig" runde senere. Rive alle veggene ned til reisverket slik at du står der med "naken" pipe og reisverk rundt - så legge ny gips og lister og gjerne pusse/male pipen. Men det er et betydelig større prosjekt, selvsagt, og krever kanskje litt mer ift elektrisk, gulv, tak, osv.

Kanskje du ønsker å endre planløsning, flytte på noen vegger etc også..
   #14
 5,337     Tromsø     0
Her tror jeg bare jeg hadde satt rettholten der jeg tror pipa slutter, og skåret et snitt langs den med Stanley-kniven. Vekk med rettholten og nye dypere snitt til man er gjennom gipsplata. Så fjerne den delen av gipsplata som skal vekk med klubbe og et hoggjern.

Deretter fikser man pipa med murpuss, enten ferdigfarget puss, eller man gir den også et strøk maling til slutt. Mulig enden på gipsplata som står igjen vil trenge litt sparkling eller lapping med murpuss, eller en list/ ikke brennbar metallprofil.
Signatur
   #15
 6,704     Akershus     0

TS snakker om totalrehabilitering på sikt, men akkurat nå er det vel bare snakk om å oppfylle pålegg fra brannvesenet, uten at det ser helt forj*vlig ut...


Skjønte det, men for at det ikke skal se helt forj*vlig ut etter at man har fjernet en gipsplate som sannsynligvis er limt til muren må man gjerne frem med pussmørtelen Wink
   #16
 5,337     Tromsø     0
At man må fram med pussmørtel er ikke noe man bør frykte. Å kjøpe en pose med egnet produkt fra f.eks. Hey'di, blande det med rett mengde vann og smøre det på veggen er nesten lettere enn å legge melisglasur på ei kake, og enklere og greiere å jobbe med enn platesparkel på gipsplater, er min erfaring.
Signatur