11,648    12    0  

Forslag til rehabilitering av stygg murvegg (inne)

 503     Vestfold     0
Vi har en stygg murvegg, bekledt med (slitt og hullet) glassfiberstrie som vi gjerne skulle ha gjort noe med. Det er en del ujevnheter (både ut og inn i veggen) og mindre hull fra diverse gjennomføringer av strømkabler mv. Først tenkte vi på panel, men det er liten mulighet for montering av spikerslag pga meget lite rom og eksisterende dør/vindu. Har liten tro på å lime panel direkte på veggen - tre vil uansett bevege seg. Har også tenkt på å montere tynn rehabiliteringsgips for å få jevne flater eller evt helsparkle glassfiberstrien og huller og etterpå montere ny strie eller tapet. utenpå den (forhåpenligvis) jevnere flaten.

Forslag til LURE LØSNINGER mottas med takk! Wink

bex
   #1
 4,293     Østlandet     0
hvor stor er veggen? og hvor mye kan du bygge ut,  det som bygger minst er vell og helsparkle, viss veggen er veldig ujevn kan du bruke 13mm gips som du setter fast med lim, den trenger ikke kontinuerlig underbyggning som rehabgipsen trenger. 

har du bilde, litt enklere og se skjevheten og gi bedre råd
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 503     Vestfold     0
Det er egentlig en yttergang på ca. 3 kvm, der de tre av sidene er av mur og siste side er en lettvegg.

Jeg mener ikke at ujevnhetene er større enn at det skal gå greit å montere gipsen direkte på den eksisterende veggen - men fungerer det greit å lime gips på - og hva skal man bruke av monteringslim?

Hvilken sparkel er best utenpå glassfiberstrie? Kan det oppstå problemer med "bobler" osv som ved "vanlig" tapet mv?
   #4
 299     Oslo     0
Hei!

Jeg gjorde samme jobben i min forrige leilighet. Brukte da 7,5mm rehabgips som vi limte med monteringslim rett strie. For å holde den oppe under herding skrudde vi korte skruer direkte inn i mur/betong uten plugger. De skruene som ikke ble forsenket tilstrekkelig skrudde vi ut igjen etter herding. Resultatet ble knallbra, og det var enkelt.

Du kan evt lime og bruke spikerplugger, som er noe enklere enn skruer.
Vi brukte som sagt monteringslim, og var fornøyd med det. I ettertid ville jeg nok vurdert å sjekke med motek eller andre kyndige hvilket lim som er enklest og billigst, samt investert i en god fugepistol, om ikke du er interessert i god underarmstrenging...

Lykke til!
Signatur
   #5
 585     Oslo     0
Riv av det som er løst, sparkle store hull med husfix el., sparkle hele veggen med rullesparkel\evnt. lettsparkel, legg evnt. ny duk utenpå for å matche de andre veggene i rommet.

Sitter glassfiberstria godt, vil du ikke få bobler under sparkelen.
Signatur
   #6
 2,264     0
Har nettopp fikset ca 15 meter vegg i kjeller selv, brukte "veggfornyer" fra Flugger. Funka som en drøm.

Veggen hadde ganske store hull, sparkla det værste, og rulla på veggfornyer. Knall resultat. Veggfornyern til flugger er ganske tjukk og solid, en 10 m2 rull veide ca 10 kg, og den var tjukk som kartong.
  (trådstarter)
   #7
 503     Vestfold     0
Storfe, interessant hva du skriver: Hva sparklet du med før du begynte med veggfornyeren (merke/type)? Hvor store ujevnheter var igjen etter sparklingen? Hva var på veggen før du begynte? Takker for svar Smile

   #8
 299     Oslo     0
Har selv brukt veggfornyeren til mesterfarge. Den var alt for tynn, og ikke spesielt god å jobbe med. Dekket heller ikke spesielt bra, vil derfor fraråde den!

Veggfornyeren til Flügger har jeg ikke forsøkt, men det er nok den jeg burde brukt tydeligvis.
Signatur
   #9
 5,569     0
Vi forsøkte også veggfornyer, på en tapetsert gipsvegg der vi hadde revet av litt tapet. Det så strålende ut i ca 2 dager, før veggfornyeren begynte å trekke inn i ujevnhetene der hvor vi hadde revet bort tapet.

"Hullene" etter tapeten var kanskje på en knapp mm, likevel ble det svært synlig gjennom veggfornyeren. Hadde vi malt oppå den igjen hadde det blitt enda mer synlig.

Moralen er: Forsøk først på et lite område, vent noen dager og se. Evt bruk en virkelig tykk papp. Den vi brukte (heter også "veggfornyer") var mer som et tykt papir/tynn papp.
   #10
 1     Oslo     0
Hadde samme utgangspunkt på 20kvm stue for en måned siden. Vi vurderte også rehabgips, men det er bare tull. Det beste er å fjerne strien og deretter helsparkle.