6,402    4    1  

Fuging rundt induksjonstopp

 12     0
Tenkte å fuge rundt en induksjonstopp, for å unngå at matrester ol setter seg i spalten mellom toppen og benkeplaten. Hvilken type fuging må man bruke til dette, og trenger den være varmebestandig (ser det finnes fuge som tåler 300grader)?

PGG
   #1
 4     Bergen     0
Hei !
Har nettopp skiftet kjøkken og i den forbindelse har vi montert induksjonstopp i steinplate. Electrolux-toppen skulle ikke fuges. Var kun med festeklips som ble montert rundt kanten + en tetningslist med dobbeltsidig tape som ble limt rundt ytterst . Problemet med fuging er vel at hvis du skal demontere toppen en gang i fremtiden - vi det bli vanskelig hvis du har fuget. Tror ikke du trenger å tenke på varme. Ytterst rundt kanten er induksjonstoppen iskald, uansett.

Per
e18
   #2
 571     Rogaland     0
Topper som skal felles ned i heltre benkepalte skal kanskje fuges? Min Miele (ikke for nedfelling) skulle ikke fuges, kun legges ned, uten noen form for dobbelsidig tape, klips eller noe, det holder fint med den pakningslisten som var på.
   #3
 52     0
Induksjonstoppen vår kom kun med gummilister og klips, noe som gjorde at det blei en liten sprekk rundt hele. Jeg kjenner igjen problemet med smuler, så jeg endte opp med å bruke svart silikon rundt hele. Det ser helt strøkent ut, og varmeproblemer så langt ut på kanten er et ikke-tema med induksjon.
   #4
 5,569     1
Vi brukte en medfølgende fugelist (dobbeltsidig limt). Jeg tipper du kan få tak i slik list på f.eks. Expert eller Elkjøp. I tillegg til liste brukte jeg svart silikon. Helt flott. Når det gjelder varme, så blir toppen ganske varm. Jeg har ikke hatt noen problemer med det, riktignok, selv om toppen blir ganske varm.