8,574    8    0  

Male på pusset Leca

 21     0
Jeg skal male et rom i kjelleren(Hobbyrom/tvrom),skal ikke lekte ut,bare male veggene.Veggene er lecablokker som er pusset innvendig.Lurer på om noen har tips om hvilken maling som passer best til dette??...

   #1
 22,342     Akershus     0
Jeg har brukt Jotaplast. Den sitter, men er ikke vaskbar. Du kan vel male med det meste på puss (hvis den er tørr) Det kan være en fordel å grunne hvis du skal bruke dyr maling da pussen suger en del.
   #2
 212     Sør-Trøndelag     0
Jeg ville vurdert slemming. Heydi har helt greie produkter, som du enkelt maler på veggen med malekost. Litt mer gris en ordinær maling (men ikke nødv. vis), men da er fortsatt veggen en ren murkonstruksjon som puster.
Jeg gjorde dette på pipa mi, og jeg mener det holdt med ett strøk.
Du vil få noe struktur.

Silikamaling er ett annet pustende alternativ.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 21     0
Det har vært noe saltutslag på ytterveggen for en tid siden,, som jeg børstet bort,det har ikke komt igjen..Bør jeg ta hensyn til dette når jeg velger maling?Hva kan skje,kan malingen begynne å flasse av?Hvorfor kan ikke Jotaplast-malingen vaskes?
   #5
 22,342     Akershus     0
Har du saltutslag ville jeg ikke malt da denne flasser der det salter. Du kam prøve, men med en gang det kommer fukt flasser det. Du kan børste bort saltet og male over...

Slemming kan være bedre i ditt tilfelle, da er det bare å børste bort saltet.


Jotaplast blir stygg hvis du prøver å vaske den. Skitten setter seg fast hvis du drar over med fuktig klut.
  (trådstarter)
   #6
 21     0
Ok,er litt usikker hva jeg skal prøve??,Jotaplasten er ikke dyr,men vil jo ikke at det skal flasse heller..Hva med murmaling"pustende",som er beregnet for utebruk,kan jeg bruke den inne?,Jotun har noen jeg lurer på.  Mener du fek.Hvit slemmemørtel som jeg koster på?(blir det pent inne??)Hva er prisen på den ca.?.Det vil vel bli en del søl og..
   #7
 22,342     Akershus     0
Jeg har litt problemer med fukt/salt i kjelleren min og jeg har malt med Jotaplast. Etter noen år flasser det på noe steder, alltid de samme. Jeg har børstet bort salt og maling og malt over.

Det går raskt, men er egentlig ingen løsning å anbefale.

For at maling skal fungere må ikke bare fuktighet passere, saltet må også passere.

Slemming skal vel fungere greit innendørs, men overflaten blir porøs.

   #8
 212     Sør-Trøndelag     0
Slemming blitt litt "røft" - du greier ikke å vaske det. Jeg ble derimot overrasket over hvor greit det var å påføre (holdt med ett "strøk også). Det blir som tyktflytende maling og jeg benyttet ordinær malepensel - kan ikke minnes at det bli noe søl heller. Som nevnt tidligere gjorde jeg det på murpipa, dette fordi jeg ville ha en litt gammeldags overflate samt en farge som ikke gulnet pga varme. Har hatt det slik noen år nå og det er like fint, planen er å ta ett nytt strøk om det blir stykt over tid.

Du kan nok benytte utendørs murmaling også; det er vel ofte silikatmaling og den puster. Den har jeg ikke prøvd.

Det kan uansett være en idé å ta en prøvemaling på en ubetydelig mur en plass, så ser du mer hvordan det er å påføre og hvorledes overflaten blir.
Signatur