609    2    0  

Malingssprøyte

 5     0
Skal i gang med å male en ny enebolig innendørs, ca 300kvm grunnflate. Vurderer å gå til innkjøp av, eventuelt leie, en malingssprøyte (proff el semiproff) for å spare tid. Om det blir kjøp vurderer jeg en Wagner Project Pro 117, noen som har erfaringer med denne? 

Huset skal være listefritt med hvit tak og hvite vegger. Eventuelle kontrastvegger tar jeg med rulle etterhvert, nå er det viktigste å få maling på veggen slik at vi kan få flytta inn.  Til tross for samme farge på vegger og tak er jo glansgraden noe forskjellig, hvordan løses dette i praksis? Maskere? Hvor langt inn i taket må jeg i så fall maskere? Regner med proffene maler tak først og så vegg? Drite i glansgrad og bruke samme maling overalt? 

KE
   #1
 3,674     Hordaland     0
Jeg har en slik pumpe som jeg er fornøyd med, det hender jeg må ha litt vann i malingen for å få den tynnere men det skal veldig lite til isåfall. Når du sprøyter er det viktig å starte bevegelsen før man starter å sprøyte, man bør også stoppe før bevegelsen opphører, på den måten får man det jevnt og fint.
Jeg maler først veggene, det er ingen problem å male hele veggen i ett trykk, bare passe på at det alltid er bevegelse på pistolen. Det hender det kommer noen prikker fra dysen i det man starter og stopper så derfor liker jeg å avslutte mot overflater som ikke skal ha maling, for eksempel gulvet eller ett maskert vindu.
Når veggene er tatt maskerer jeg veggene og sprøyter taket, det er lettere å maskere veggene enn taket pluss at takmalingen er så matt at maskering ofte setter merker.
Du kunne sikkert fått leid min om du bor i Bergensområdet.