3,464    3    0  

Sprekker etter helsparkling

 6     Hosle     0
Har helsparklet flere(gips)vegger hvor det tidligere var tapet (dvs noen andre har gjort det for meg). Det ser bra ut bortsett fra ett sted, hvor det har sprukket opp (se bilde) under vinduet. Er det en enkel måte å fikse dette på? Eller må hele denne veggen behandles på nytt?
Sprekker etter helsparkling - 20160425_183553.jpg - mrchips22

   #1
 611     Bergen     0
Det letteste er nok å pusse ned å sparkle på nytt. Men du må nok male hele veggen ellers blir det skjoldete.
Hvis du ligger armeringsduk så slipper du muligens dette problemet igjen i fremtiden.
Signatur
   #2
 677     Norge     0
Det vil sannsynligvis sprekke igjen med mindre det armeres.

Slip ned nok til at det er plass til å legge en papirstrimmel, og litt sparkel, men ikke slip så mye at det går igjennom papiret på gipsplatene.

Det er enkelt å sparkle opp et lite felt igjen, benytt en sparkelspade som er bredere enn feltet som skal sparkles, så er det nesten bare å dra rett av (etter at papirstrimmel er lagt på, selvfølgelig)

Om det blir bra med flekkmaling, kommer an på hvor lenge siden det er siden det ble malt, sollys, røyk og andre ting som kan misfarge, og hvor god du er til å male.
   #3
 5,569     0
Dette er nok relatert til veggen under, og ikke selve sparklejobben. Spørs om det noen gang kommer til å slutte å sprekke. Du kan jo prøve deg på armering slik adeneo skriver. Det forutsetter at du har dybde nok til å både legge, og dekke en strimmel. Men jeg tror nok det vil sprekke opp igjen uansett, dessverre, selv om du har en strimmel i sparkelen. Treverket "lever" og utvider seg/krymper med temperatur/luftfuktighet, og bevegelser i huset kan forplante seg (dører, vinduer, etc). Men sparkelen er sprø og sprekker.

Sprekken ser ganske åpen ut, som indikerer at presset er utover (mot fotografen). Det presset vil være der uansett hvor mye du armerer, og armeringen vil ikke ha noen styrke i den retningen.

Min påstand er at dersom du pusser ned, armerer, sparkler og maler på nytt vil du få en vegg som sprekker OG en synlig reparasjon.