#11
 5,432     Akershus     0
http://www.clasohlson.com/no/Cotech-tapetfjerner/Pr407022000

En slik smart sak bruker man i 2013 og den kjøper man.

kr. 299,- er antagelig de best plaserte pengene du kan foreta i en leilighet med mye papirtapet. Kjøp deg en stiv sparkel og skrap/løft den fuktige tapeten av så løsner den som regel greit.

Prøv å riv tapeten av veggen først, er det dårlig limt slipper du lettest unna hvis du ikke  tilfører fuktighet. Da slipper du forhåpentligvis små rester som tar tid å fjerne. Er det vinyltapet eller tekstil/strie på papir bunn,må du rive av det ytre laget først, løsner veldig lett, deretter damp. Damp er det samme som å bruke vann, men mye mer effektivt, mye.

Maling utenpå tapeten evt. malt glassfiberstrie kan gi andre utfordringer.

   #12
 557     Sørlandet     0
Har tatt ned ganske mange kvm med tapet her. Leide først en dampsak fra malingssjappa, men da jeg så at biltema solgte tilsvarende for samme pris det koster i leie for en helg kjøpte jeg en. Ingen merkbar forskjell, det er jo bare en vanndunk med et varmeelement.

Her var underlaget murpuss med noen lag aviser anno 1952 og så var det 2-3 lag med tapet. Gøy å lese nyheter fra 50-tallet. I toppen av trappa kunne vi bl.a lese om den økonomiske krisen i Hellas...
mrc
   #13
 195     0
har ikkr prøvd å bruke damp noen gang, men så billig som den greia fra Clas O var, så kan det være verdt et forsøk.

Men hvordan er slike dampbaserte å bruke mot gipsplater?

Selv har jeg gjerne brukt sprayflaske med vann når man skal fjerne tapet - i hvert fall hvis det er sponplater bak. Viktig er imidlertid at man ikke sprayer på og prøver å fjerne med en gang, men lar vannet å trekke inn i papiret og løse opp limet. Forskjellen på å prøve med en gang og vente noen minutter er STOR.

Ellers som det sies her, hvor lang tid det tar varierer noe utrolig. I en 40 kvm stue med nesten 4 meters takhøyde på det høyeste fjernet jeg alt i løpet av en god dag. Her løsnet papiret stort sett sammens med det overliggende belegget, og det som evt. var igjen fjernet man lett med sparkelspade. På noen sparkelskjøter måtte jeg fukte litt.

Samtidig er det bittesmå rom der jeg har brukt dager på å bli kvitt alt....
   #14
 76     Hordaland     0
Sit igjen med same erfaring, sjølv om eg brukte damparen frå clas. Hadde/har gamal venyltapet der ytterste lag løsna fint. Verre med papirdelen bakom om som ikkje var lett å få jamn. Enda med gips i heile stova, malte direkte på tapet på soverom ; )
   #15
 797     østfold     0
I gamle dager brukte vi sånn tapetlim som du blander opp med vann. Smurte den på tapeten (gjelder kunn papirtapet), så ramla det nesten av seg selv..Så limet har 2 funksjoner :)
Vinyl er jo stort sett splittbar..
   #16
 51     Trondheim     0
Jeg har skrapt tapet, lagt rehab gips og helsparklet vegger flere ganger.
Men det beste jeg noen gang har brukt er veggfornyeren de selger på obs bygg. Recover tror jeg den heter.
Du må kjøpe det tiltenkte limet, dette er tykkere en vanlig lim og fyller store ujevnheter, limet er nesten som en tynn silikon. bruk ca 1l pr kvm. Limet koster ca 500,. pr 10l.
Jukser du og bruker vanlig lim vil det tørke ut og trekke med reg recovery inn i ujevnhetene.
uansett, ett kjempe produkt spør du meg. Kjapt, enkelt og dekker ekstremt godt.