16,003    16    6  

Bredde på garasjeport

 10,486     Akershus     1
I vår blir det garasjebygging, og jeg lurer på port. Jeg har fått tilbud på en pent brukt port med riktig høyde. Bredden er oppgitt til 487 cm. Såle og grunnmur er ferdig, og der er det satt av 5 meter til portåpning. Å dra inn dette litt tror jeg skal være helt uproblematisk. Det blir i hovedsak snakk om parkering av to relativt normale stasjonsvogner. Er 487 snau bredde, eller går det fint? Vil jeg merke de 13 cm godt?
Signatur

Hvor bred bør dobbel gararsjeport være?

487 holder fint - 9 svar
47.4%
500 er absolutt minimum - 1 svar
5.3%
Aner ikke hva jeg snakker om, men svarer litt i hytt og pine - 9 svar
47.4%
Totalt 19 svar på denne avstemningen

   #1
 3,083     Gol     0
Jeg hadde i huset mitt der jeg bodde før en åpning på 2,3 meter. Jeg kjørte den gang en Nissan navara 2008 mod. Den ruver ganske godt og fikk den fint inn i en dobbelgarasje så regner med det får fint 2 normale stv inn i en 487 port Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 10,486     Akershus     0
Forskjellen med dobbel port, er at man gjerne vil ha litt avstand mellom bilene også.
Signatur
   #3
 3,083     Gol     0
Jo men 13 cm dvs 6,5cm på hver.. Er jo bare at man må nærmere kantene med de sidene som er ut mot kanten:)
Signatur
   #4
 2,795     0
Hvis passasjerene kan vente med å sette seg inn til man har kjørt ut, og den bilen som står "til høyre" kan rygges inn, slik at førerdør vender ut mot vegg, og ikke mot den andre bilen, så bør det i alle fall være nok. Må man ha plass til å gå og åpne dør(er) mellom bilene, så kan det kanskje bli trangt (trangere)...
  (trådstarter)
   #5
 10,486     Akershus     0
Å rygge inn er helt uaktuelt. Det vil heller ikke gi noen gevinst, da garasjen er ganske bred.

Her er noen bilder fra prosjekttråden. Dette var i høst, og jeg ville prøve om det faktisk var plass til 3 biler. Det gikk, men det var litt snaut. "Åpningen" er der 5 meter. Patrolen skal normalt ikke stå i garasjen. Plassen på venstre side blir en slags arbeidsrom. Til venstre for den venstre bilen er det altså god plass. Mellom bilene bør det være grei plass til å komme seg ut, og til høyre for den høyre bør det også være grei plass. Der er det ikke porten som begrenser, så det bør nok gå greit.Signatur
   #6
 2,795     1
Det vil heller ikke gi noen gevinst, da garasjen er ganske bred.

Bredden på garasjen er fullstendig irrelevant for om den løsningen gir noen gevinst. Fordelen med å rygge inn er at de to bilene til høyre på bildet da kan stå "speil mot speil" uten at det blir problemer for sjåføren å komme seg inn i den høyre. Og jo lengre det er fra porten ut til garasjeveggen, jo bedre plass blir det når førerdøra vender dit ut; altså er det fortsatt en gevinst med å rygge inn selv om garasjen er (mye) bredere enn porten.
  (trådstarter)
   #7
 10,486     Akershus     0
Vel, HER vil det i hvert fall ikke gi noe gevinst, da både høyre og venstre dører på begge bilene brukes regelmessig. Med å rygge inn, tenker jeg på garasjer som er så smale at man kjører høyre bil rett inn, og rygger inn den venstre. Da kan de stå klin inntil veggen, og man kommer seg fortsatt ut. Så trangt har jeg ikke lyst til å bygge.

Se bort fra patrolen som står til venstre, den skal ikke stå der.

Her er en gammel skisse på hvordan det er tenkt. Det blir litt trapp og greier, men i store trekk blir det omtrent sånn.

Signatur

   #8
 2,795     1
Hvis du er "avhengig" av å åpne dørene på begge sider av bilene mens de står i garasjen, så foreslår jeg at du revurderer til en 5,5-6,0 meters port, heller enn å gruble på om de 13cm mellom 4,87 og 5,00 gjør noen nevneverdig forskjell.

Ja, hvis garasjen er like smal som porten, så kan det være bedre om førerdørene på begge biler vender inn mot midten (du trenger bare en "gang-passasje i stedet for to), men det var altså det stikk motsatte jeg mente, biler som står klint inntil _hverandre_ mens det er god klaring til veggen.
  (trådstarter)
   #9
 10,486     Akershus     0
Over 5 meter blir det ikke.
Signatur
   #10
 544     Nedre Romerike     0
Vi har 5 m bred garasje og porten er på 4,50 m. Det null problem å kjøre inn og ut med to vanlige biler. Det er trangt når en skal hive ungene i barnesetene. Du har god plass på Patrol siden og du kan derfor fint ta en liten sving til venstre med bilen som parkerer i midten.