1,098    6    0  

Carport mellom hus, og frittstående garasje. Brannkrav - stål?

 11     Norge     0
Jeg planlegger ett prosjekt for neste sommer, og er ute etter innspill vedrørende alternative løsninger.
I skrivende stund er jeg i dialog med en arkitekt som skal beregne/tegne en forhøyning på andre etasje på vår frittstående garasje, med ark. Jeg ønsket optimalt sett en carport løsning med terrasse for kveldssol, og oppstillings-/lagerplass under. 

Denne carportløsningen vil da bli mellom hus og den nåværende frittstående garasje. Arkitekten mente denne carport løsningen var en veldig dyr affære å få til, og anbefalt meg å tenke på andre alternativer. Vi heller nå mot å ta forhøyningen av andre etasje i første omgang, også ta en vurdering av behovet så får vi se om det blir en biloppstillingsplass senere.

Men når jeg trålet nettet kom jeg plutselig over denne:http://www.amoy-ironart.com/fence-products/steel-carports/
Jeg ser det er noen norske levrandører av tilsvarende produkter som jeg skal gå i dialog med, men har noen kjennsakper til slikt?
Med tanke på at dette er bygget i metall bør vel brannkravene som oppstår ved "sammenbyggingen" av garasje og hus være oppfylt?

Setter pris på alle innspill, og andre forslag eller alternativer som burde vurderes.


   #1
 24,793     Akershus     0
Her er mengder av eneboliger/rekkehus sammenkjedet med carport imellom. Aldri sett på det i detalj, men fremstår som bare trevirke. Oppsatt for ca 35 år siden.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 11     Norge     0
Det var etter å ha sett slike jeg kom inn på tanken i første omgang. Men etter dialog med arkitekt så har jeg forstått at ved sammenføyingen av disse (hus og frittstånde garasje som allerede eksisterer) ville det da dukke opp nye krav etter dagensstandard.
Brannkrav som medførte brannskille var vel det store argumentet for at dette ble dyrere.
HSt
   #3
 36,871     Lillestrøm kommune     0
Høres ut som TS bruker opp deler/hele avstandskrav så høres ut som Tek10 vil komne inn med noen brannkrav. om arkitekt legger det i det som bygges nå eller krever modifikasjon av eksisterende garasje er jeg usikker på
   #4
 1,411     Hordaland     0
Håper jeg kan skyte inn et spm:

Jeg har lyst å bygge carport, men så nært som mulig naboens garasje. Hvor nært kan jeg bygge? Hans garasje står ca en meter fra grensen min. Han har sagt at jeg må gjerne bygge rett på grensen, så lenge det er lov...
Signatur
   #5
 460     0
Stål er vel ikke godt nok med hensyn til prosjektering av brannsikkerhet? Det kan jo smelte i veldig høye temperaturer.

Slik jeg har forstått det så må stålkonstruksjoner kles med f.eks. gips eller murpuss for å kunne være en del av brannsikkert konstruksjon.

  (trådstarter)
   #6
 11     Norge     0
Sistnevnte med gips eller annet skille i tillegg har jeg også fått lest meg til via Dr Google, men da er det snakk om mellom etasjer/sidevegg. Stiller meg spørrende til om dette kravet er vil være ivaretatt med ett "stålbygg". Trolig blir det bli betraktelig mer kostbart å få pent enn trevirke, men kanskje billigere enn å rette husvegg eller garasjevegg til brannkrav.