348    8    0  

Etterisolere utebod på mark

 4     0
Skal etterisolere utebod på mark som jeg ikke har bygd selv.
Akkurat skåret hull i gulvet og funnet ut at det er rundt 80cm "luft" under før pukk. 
Hvordan er det lurest å etterisolere gulvet? 

Tenkte i baner å lekte, legge styrofoam, plast, isolasjon, plast, gulvspon. Høres dette fornuftig ut?


HSt
   #1
 36,825     Lillestrøm kommune     0
se på f.eks Glava sine sider, legg isolasjon med flytende spongulv over dampsperre. Er vegger forankret via sperrer i dag så må du tenke på dette
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Planen var bare å bruke styrofoam så ikke isolasjonen blir fuktig fra grunnen av. Er bare en 5kvm utebod. Styrofoamen må vel ikke være i kontakt med grunnen?
jaf
   #3
 6,369     tromsø     0
Ville lagt 10cm styrofoam overalt og bellegningstein over. Slik at hele boden står 10cm styrofoam. Ikke en tskje kommer igjennom.
HSt
   #4
 36,825     Lillestrøm kommune     0
Ja jeg mener du skal ha enten XPS eller EPS isolasjon, Glava viser også en slik løsning. Fordelen er ikke noe treverk nedi gulvet
  (trådstarter)
   #5
 4     0
Ingen planer om å legge stein inne i boden Smile XPS er vel tettere enn EPS mtp fukt så det burde vel være bra. Trenger jeg egentlig "vanlig" glava etter å ha lagt styrofoam?
jaf
   #6
 6,369     tromsø     0
Ville ikke brukt glava eller spon. Kommer det fukt fra kondens eller sykler, så kan glavaen samle opp fuktigheten. Du skal vel ikke ha varme (kabler) i boden ?
  (trådstarter)
   #7
 4     0
Det er godt poeng å ikke bruke spon. Tenker kanskje OSB plater? Spmet er vel mer nå om det holder med bare styrofoam som isolasjon under hele boden. (Resten av boden skal isoleres med glava i tak og vegger)

HSt
   #8
 36,825     Lillestrøm kommune     0
Glava selger annet enn det som er konvensjonell Glava isolasjon så våre referanser til Glava betyr ikke at noen har anbefalt dette i gulv. Så lenge boden er isolert så ser jeg ingen grunn til at spon på gulv ikke skal fungere, men det må brukes impregnert spon siden dette blir å forstås som klimaklasse 2. skjønner  ikke hvorfor OSB plate skal være bedre.

På vegger bør en ha så diffusjonsåpen kledning som mulig spesielt på vegger mot terreng. Mulig Jaf tenker på limt EPS på vegg med f.eks fiberpuss som brannsikring, det er normalt en god løsning. Men fuktproblemer bør være under kontroll mener jeg.