1,883    6    0  

garasje brannkrav

 119     aust agder     0
ser på mulighetene for å bygge en stor garasje ca 6,5 x 16m, med verksted i den ene delen og biler i den andre enden. verksted port inn gavl side. biler inn på langsiden. høy takhøyde i verksted/lavt loft og vanlig takhøyde/høyt loft i bildelen. verksted halvdelen vil ligge nærmere huset enn 8m, så da slår brannkrav REI60(B60) inn.

vegger lar seg vel løse greit, men hva med porten? leser vel litt rundt her om at porter ikke i praksis blir brukt med branngodkjenning, selv om jeg tolker krav til at det skal være det? hva er fasiten her?

og går det an å sette opp innvendig skille/brannvegg for å dele bygget i to, slik at det blir under 50m2 på den delen som er nærme huset og da løse brannkrav på den måten? eller er jeg på bærtur da?..
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 119     aust agder     0
har lest litt mer på dette, og ser i TEK10/17 kap 11-6 at avstandsbestemmelser ikke gjelder for lave byggverk som samlet utgjør en bruksenhet. https://dibk.no/byggereglene/byggteknisk-forskrift-tek17/11/iii/11-6/

kan noen hjelpe meg med å tolke definisjon av bruksenhet? vil min egen garasje være samme bruksenhet som huset? har snakket med kommunen og en garasjeleverandør men får ikke helt klart svar.
https://www.kartverket.no/eiendom/saksbehandling/veiledning-og-kurs/veiledning-for-lokal-matrikkelmyndighet/foringsinstruks-matrikkelen/6-Bygning/61-Generelt-om-foring-av-bygning-/6110-Bruksenhet-/

Signatur
Ebe
   #3
 4,452     Vestlandet     0
Ja, en garasje og en bolig er samme bruksenhet.

Men tror du har uansett krav om branncelle og brannisolering mot eget hus på en så stor garasje.

Har du søkt om den som selvbygger?
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 119     aust agder     0
Har ikke søkt enda. Må finne ut hva som er reelt å få til først..
Signatur
HSt
   #5
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Krav utløses av større enn 50m2 i tilbygg og 70m2 frittstående