#11
 3,083     Gol     0


Synest prisane her er heilt hinsides!

Om du reknar 20 000 på det elektriske så er du innanfor om du ikkje skal ha noko ekstraordinært.

At det skal koste 150000 å bygge ein garasje må vere fri fantasi! Dette er arbeid som er gjort på ei god helg for to mann.

Gravinga kjem jo sjølvsagt an på kva grunn det er.


Er ikke uvanlig at materialer er 1/3 av totalsummen, mens arbeidskraft er 2/3 ved bygg i Norge. Forutsetter da at man bruker norske arbeidere med konkurransedyktig lønn og normal arbeidstid.


Dette stemmer vel ikke helt. Så feks så kjøpervdu matrialer til et hus for 1mill også er 2 mill arbeidskraft penger?

Som ts spørr om så er det pris..

Kan fint få en garasje på den str til rundt 70000, så betong,armering og isolasjon til ca 25000, graving kan umulig bli mye siden det er en flat plen der fra før så graving ca. 20000...

Så med en snekker i 14-21 dager 100 timer ca 50000,- og dette er jo ikke 2/3 av total summen.

Så en total pris groft er nok 170 000 ville jeg tippet uten at jeg har fått noe beregnet. Smile
Signatur

   #12
 1,463     Harstad     0
Selv ville jeg aldri betalt 250'000,- for en slik garasje, men prisen hentet jeg fra Norsk prisbok som baserer seg på erfaringstall. Altså, prosjekter som har vist seg å koste akkurat det. Noen plasser er det billigere, andre steder blir man flådd. Norsk prisbok skal ligge på normalfordelingen.

Fordelingen jeg nevnte i forrige innlegg gjelder ikke her, så det var feil av meg å nevne det i denne sammenhengen.

Signatur
   #14
 308     Nord-Hordaland     1
Pris er vel avhengig av hva som skal være med i leveranse.

Du kan jo prove denne:
http://www.monter.no/kalkulatorer/garasjekalkulator/

Evt så kan du tegne og spesifisere garasjen akkurat slik du vil ha den, og få inn pristilbud fra forskjellige firma i ditt nærområdet.

Om garasjen skal være komplett med luftet grunnet kledning, vindsperre,  A takstoler, og spongulv på loft, topphengsletet vinduer fra f.eks Nordan, isolert leddport med biingangsdør av fra f.eks Hörmann. Betongtakstein somf.eks Zanda protector, støpt ringmur og plate med armering. Planering, grusing og kompremering.

Og om alt dette skal utføres av seriøse firma med norske lønnskostnader kan jeg ikke se at du skal klare dette for under 250-300 basert på egne erfaringer.
GR
   #15
 794     Rogaland     1
Mangler vel en del info her... Skal den være isolert og kledd? Skal den ha W-stoler (ubrukelig loft), kaldt lagringsloft eller kanskje til og med innredet loft?

Takstein pleier vel ikke være med i disse ferdigpakkene, så det kommer helt an på hva en går for der. Glassert stein til 100 lapper eller billigste betongstein til 10 lapper? Eller stålplater?

Tipper fra 130 000,- for absolutt rimeligste uten innvendig kledning, simpelt elektrisk opplegg, uten egeninnsats... og tillegg for ALT som kompliserer. The sky is the limit.
   #16
 6,009     Finnmark     1
Fikk tilbud på normal uisolert garasje på 6 x 7,2 m: 122000kr....
........syns det var dyrt  Shocked
Signatur