32,040    25    11  

Hvordan tette garasjetaket (betong)?

 7     Troms     6
Hei!
Har murt opp en 65 kvm stor garasje, lagt Peva45 (Alsvåg) plater på, og lagt 12 cm betong på disse. Nå ser jeg at hver gang jeg vanner betongdekket drypper det vann ned fra en H-bjelke i stål, der hvor skjøten mellom platene er (lengderetningen). Betongen ble lagt for tre døgn siden.

Håper inderlig noen kan komme med tips om hva jeg kan behandle betongen med for å få den vanntett. Har veldig lite lyst til at det skal dryppe betongvann med rust i ned på bilen i vinter når jeg endelig har fått det jeg har ønsket meg lenge, nemlig en garasje.

Har fått tips om "poxy safe", men ser det må være minimum 15 grader celsius når denne påføres (noe jeg tviler på at jeg vil få før til neste sommer).

Eiv
   #1
 241     Moss     0
Har du ikke tenkt til å ha noe som helst oppå betongen?? Ingen membran?
   #3
 372     trøndelag     0
Du bør også isolere litt på oppå betongen, hvis ikke kommer du til å bli plaget med kondensvann som drypper fra taket.
  (trådstarter)
   #5
 7     Troms     1
@Eiv;
Tenker å legge PoxySafe-membran oppå betongen. Men dette må bli neste sommer, ettersom den krever 15-20 grader celsius i herdeperioden (fra første lag legges, til det andre skal på). Nå tenker jeg mest i nødstilfeller før vinteren slår til. Begynner å bli rimelig kaldt her nå.

Har snakket med "Betongtett" ang produktet deres (betongtett). De mente at dette stoffet ville gjøre betongen vanntett, ettersom mange fabrikker har gitt veldig gode tilbakemeldinger på dette.

Håper fortsatt noen kan komme med gode råd og tips  ;D Men ha i bakhodet at jeg ikke er noen ekspert på bygging, og at jeg derfor må ha dette forklart på enklest mulig vis.

Takker for tilbakemeldinger så langt.
  (trådstarter)
   #6
 7     Troms     0
Gjøco PoxySafe info:

http://www.gjoco.no/nb-NO/Produkter/Epoksy/PoxysafeCTSLdelAogdelB.aspx

Dette må da vel holde betongen tett? Men spørsmålet er om jeg skal tørre å påføre dette da det står helt klart at det må være minimum 15 varmegrader for å gjøre det?

Tenker bruke "betongtett" nå, og så påføre PoxySafe neste år.

Her er litt info om "betongtett":
http://www.controll.no/Betongtett.html
   #7
 9,677     Kysten     0
Du er ikke redd for kondens i innertaket om du ikke isolerer? Er det epoxyen beregnet for utendørs bruk?

  (trådstarter)
   #8
 7     Troms     0
Forhandleren her sier at PoxySafe godt kan brukes utendørs. Har 6 cm fall i taket, på 6,4 meter. Ikke mye, men det er litt. Kondensen kan jeg leve med foreløpig, akkurat nå vil jeg ha det tett utenfra. Har hatt lite tid til å fullføre prosjektet grunnet jobb.

Betongen overlever vel en snøvinter, før jeg tar i et krafttak til våren, eller? Det er bare dette med at jeg ikke vil ha dryppende vann inn i garasjen.

Kona ønsker å bevare betongfargen, men er enig i at dette må tettes. Derfor har jeg tenkt poxysafe, som jeg får tilsatt en fargekode på. Mange som bruker dette stoffet til gulv i garasjer her, og det virker som veldig solide greier.
Eiv
   #9
 241     Moss     0
Dersom du bare skal ha en midlertidig løsning til neste sommer så legger du en presenning over taket som du fester godt.
HSt
   #10
 36,725     Lillestrøm kommune     0
Du trenger membran.  Bare tull å starte med betongtett o.l. dette er for poretetting av betong og tetter ikke riss og skjøter.  Litt an på hva du har tenkt oppå membranen så går det an å bestille en membran i hel størrelse og rulle denne ut.  (Trelleborg, finn ut hvem som kan levere slikt i nærheten).  Det forutsetter selvfølgelig at noe ligger over så den ikke blåser av.