1,810    9    2  

Isolere garasje (?)

 8     0
Jeg har en halvdel av en garasje og vurderer å isolere bakerst i garasjen slik at jeg kan oppbevare tøy + ha fryser der. Tenker jeg må sette opp en lettvegg og isolere mellom "bilrom" og "bakrom". Må man av med ytterkledning for å isolere yttervegg? Skal jeg ha noen ventilasjon? Skal jeg isolere mot nabogarasjen?   
Isolere garasje (?) - 14012894_10157260093010384_1024745313_o.jpg - ubruktkallenavn
MÅ nok rydde litt først...

   #1
 705     0
Vi har vakuumposer på alt tøy som oppbevares i garasjen. Da sparer man også en del plass. Man trenger ikke isolert rom for å ha en fryser. Er det småting som maling, høytrykkspyler osv du vil oppbevare frostfritt, ville jeg heller bygget et isolert skap i garasjen og hatt frostvakt.

En ting er tid og kostnad ved å isolere garasjen, men å ha den konstant oppvarmet for å ha kontroll på fukten er relativt kostbart hvis du ikke investerer i en varmepumpe eller tilsvarende. For ikke å snakke om at bilen din ruster fortere i oppvarmet garasje..
  (trådstarter)
   #2
 8     1
Tanken var å bruke bokser til oppbevaring. Vakumposer funker men personlig ikke førstevalg. Har forstått det slik at fryser ikke tåler minusgrader (?!). Tanken var å bare ha en panelovn eller noe slikt for å passe på at bakrommet ikke blir for kaldt. Hadde ikke tenkt å vare hele garasjen.
   #3
 70     0
Ytterkledning trenger lufting over hele baksiden for å tørke ut mellom regnbygene. Det kan se ut som kledningen er spikret rett på stenderne uten lekter, vindsperre, papp eller noe. Da må du sørge for luftespalte mellom isolasjon og kledning.

En måte å gjøre det på er å lekte mellom stenderne, og skjære til asfaltplater som du spikrer på lektene. Da får du en spalte mellom asfaltplaten og kledningen. Så må du sørge for at denne spalten har tilgang på frisk luft utenfra (ellers virker ikke luftingen), og at den blir tett mot innsiden (ellers virker ikke isolasjonen).

Fryseren vil varme opp rommet tilstrekkelig når du har fått isolert det.
  (trådstarter)
   #4
 8     1
Kledningen er spikret rett på stenderne uten noen sperre ja. Skal jeg ha asfaltplater + glava? Hehe, dette kan jeg bra lite om. Men man må vel begynne en plass.. Hvor langt bør det være mellom kledningen og asfaltplaten? Er det nødvendig med annen lufting enn det som blir av spriking mellom kledning?
   #5
 70     0
Ideelt sett burde det være åpent nederst og øverst (det er det jo når man bygger en ny vegg), men det blir ganske skjemmende å montere to ventiler i hvert mellomrom mellom stenderne Smile. Jeg ville gamblet på at det var nok lufting på grunn av sprekker mellom kledningsbordene.

Mellom kledningen og asfaltplaten bør det være noen cm. Jeg brukte impregnerte 23x48 da jeg lektet ned taket på samme måte. Det gir deg en spalte på 23 mm. Det er i henhold til anbefalinger fra Sintef: http://www.byggkvalitet.no/SendFile.ashx?fileid=544
   #6
 10,486     Akershus     0
Etter boka skal du ha lufting og vindsperre mellom panel og isolasjon.

På huset mitt er det gjort feil. Asfaltpapp, og panel rett utenpå uten lufting mellom. Det har da hengt der i snart 30 år, og huset har ikke rast sammen ennå.

Jeg tror at om du legger i glava, og har på en slags diffusjonsåpen papp på innsiden, så bør det fungere greit. Da sperrer du ikke fukt inne i veggen, og du hindrer at det blåser tvers gjennom.
Signatur

HSt
   #8
 36,747     Lillestrøm kommune     0
Grundig fryser fra Expert tåler minusgrader ... (-15C)

Men viktig å kontrollere for både kjøl/kombiskap og fryser. Informasjonen er ofte gjemt bak en klimaklasse som ikke nødvendigvis er forståelig.
  (trådstarter)
   #9
 8     0
Takk. Om jeg borer ett hull i mellom stenderne vil jeg da kunne unngå å ha ventil oppe og nede mellom hver stender?