#11
 14     Strømmen, Norge     0
Vi bygde to garasjer i fjor. En på 6x6,2 og en på 8,3x6,2. Begge uten vinduer og dører, og med fjernstyrt stålport.

Hadde en lang prosess med innhenting av tilbud fra forskjellige leverandører på elementgarasjer og precut. Budsjettet var en vesentlig faktor i prosessen, da midlene var begrenset.

Elementgarasjer ble valgt bort pga pris, og vi endte opp med en liste på 5 leverandører som vi forhandlet litt om pris på(Norgesgarasjen, Birigarasjen, Mavbo Harestua, Maxbo Strømmen, Gausdalgarasjen). Det dyreste tilbudet var på 141.000 ekskludert frakt for begge byggesettene, og den vi valgte endte opp på 115.500 inkl frakt. Det var vår lokale Maxboforhandler.
   #12
 9,677     Kysten     0
Reisverket  med vanlig trelaster ikke dyrt, precut er dyrere men med litt mindre svinn. Når jeg gjør sånt på fritiden min har jeg en timepris på kr 0 og god tid til det som skal gjøres. Altså en kose jobb. Takstoler er vel det eneste jeg ville valg ferdig produsert. Til min garasje har jeg pult tak og bruker vanlig trelast som jeg kutter selv.
   #13
 346     0
Jeg har skjelet til denne monteringsanvisningen.
http://www.norgesgarasjen.no/Files/Monteringsanvisning/Norgesgarasjen%20monteringsveiledning.pdf
Jeg har endret innehøyden i garasjen til 255 (15 cm ringmur (15x15 flis) + 240 som passer til gips). Til reisverk har jeg brukt 1 1/2 x 6" uhøvlet(gratis fra faren min!). Jeg har bestilt takstoler hos en byggevareforretning, 16 stk til 22' inkl mva. Jeg har også bestemt meg for fremskutt front 60 cm + lekting og kledning og feller derfor inn i reisverket en 2x8" på 3x60cm + 60 overheng. Har dessuten lagt på dobbel toppsvill. Har satt opp reisverket i helgen og fikk faren min til å hjelpe meg med utmåling av diagonalene i dag. Alle mål er ok + i vater og lodd! det eneste jeg måtte flytte litt på var midtstolpen mellom portene. Jeg har tegnet garasjen og regnet litt ut hva jeg trengte av byggevarer i vinter, mens jeg ergret meg over all denne forferdlige snøen ;D Har forresten murt ned skrue anker (gjengestang med påsveiset tversover) i betongen til feste av bunnsvill. Tenkte det var bedre en spiker  ???
Jeg tipper at hvis du setter deg ned å regner ut hva du trenger av materialer og finner priser fra feks Byggmax kommer du ut med en besparelse ift precut på ca 25% kanskje mer hvis du sender ut stk lista til byggeforetningene og presser priser  Wink Jeg satte opp en øko-øko modell og klarte meg med ca 60.000 (inkludert reisverk fra Byggmax). Men da uten gulv på loft uten vinduer i loftsrom, kort sagt skrapet til beinet. (Planla og sette inn vinduer senere så losholter var satt av, men kledd over.)
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 10,486     Akershus     0

Reisverket  med vanlig trelaster ikke dyrt, precut er dyrere men med litt mindre svinn. Når jeg gjør sånt på fritiden min har jeg en timepris på kr 0 og god tid til det som skal gjøres. Altså en kose jobb. Takstoler er vel det eneste jeg ville valg ferdig produsert. Til min garasje har jeg pult tak og bruker vanlig trelast som jeg kutter selv.


Det ble nesten litt mer detaljer om deg og taket ditt en jeg strengt tatt ville høre om  ::)
Mente du pulttak? Hva er i såfall pulttak? :-)


Jeg har skjelet til denne monteringsanvisningen.
http://www.norgesgarasjen.no/Files/Monteringsanvisning/Norgesgarasjen%20monteringsveiledning.pdf
Jeg har endret innehøyden i garasjen til 255 (15 cm ringmur (15x15 flis) + 240 som


snipp.

Takk for fyldig svar :-)


edit : Er det forresten utvendig eller innvendig mål som legges til grunn når man søker? Det er jo grense på 50m2 for å gjøre ting enklere.
Signatur
   #15
 9,677     Kysten     0
Javel. Pult tak skrår med takfallet en vei. Tak som har møne med takfall på begge sider av møne uten valmer heter sadeltak.
  (trådstarter)
   #16
 10,486     Akershus     0

Javel. Pult tak skrår med takfallet en vei. Tak som har møne med takfall på begge sider av møne uten valmer heter sadeltak.


"pulttak" er nok en riktigere skrivemåte med færre muligheter for misforståelser :-)

Takk for svar, da skjønte jeg i hvertfall hva det var snakk om.
Signatur