2,036    4    0  

Settesand, type

 95     Norway     0
hei, hadde en kar på befaring, og han sa noe interessant, angående settesand som skal brukes som underlag under f.eks. beleggningsstein. Det var at man har gått bort i fra å bruke 0-4 el.l som jeg mener "alle" har brukt til nå, og at man nå skal bruke 2-4. Dette fordi 0-4 blir leirete og klarer ikke ta unna fukt.


Altså, denne skal man ikke bruke lenger:
http://www.steinhandel.no/produkter/skjult/590

Men dette i stedet:
http://www.feiringbruk.no/PRODUKTER/Pukk/strosingel-2-4

Kan dette virkelig stemme??

HSt
   #1
 36,730     Lillestrøm kommune     0
Hm, jeg vet ikke, men jeg har sett veldig mye 0-fraksjonsmasser i f.eks. 0-16, virker omtrent som leire før det får satt seg, så det er mulig at det er dette problemet de har sett og prøver å løse. Er det da egentlig masseleverandørene som tar med for mye 0-fraksjon som er problemet ? Det overrasker meg at de går helt til 2mm.
   #2
 5,416     Langhus     0
Tja, man sier at beleggningstein blir tettere enn asfalt, kanskje fordi 0-x laget blir helt tett?
Signatur
HSt
   #3
 36,730     Lillestrøm kommune     0
Jeg ville ikke satt belegningsstein i den "gjørmete" type masser med mye 0-fraksjon i, når jeg la belegningsstein for mange år siden var maskinsand ikke av denne gjørmete typen, den responderte normalt på komprimering mm noe jeg ikke tror massene med veldig mye 0-fraksjon vil gjøre.
pwb
   #4
 2,284     Ski     0
Har selv brukt 2-4 og vil aldri bruke noe annet igjen. Har kun brukt der hvor det er lite trafikk så kan ikke påstå at det er best, men jeg ville brukt 2-4 uten tvil.