2,191    6    2  

Skal støpe ned en ACO slukrenne i garasjegulvet, tips hvordan jeg gjør dette?

 128     Bodø     1
Skal til å støpe garasjegulvet straks. Der skal jeg inn med 30 cm isolasjon og en ACO slukrenne 4 m lang med sandfanger. Noen som har tips hvordan jeg gjør det praktiske med støping av slukrennen? Var inne på tanken å lage en forskalling der rennen skal være, og støpe den ned etter gulvet var støpt. Noen som har erfaring med nedstøping av slukrenner?Skal støpe ned en ACO slukrenne i garasjegulvet, tips hvordan jeg gjør dette? - SELF_Euroline.jpg - satsti

   #1
 3,277     I huset mitt     1
Slukrenner som den du viser til skal normalt settes ned i jordfuktig betong.

Nå skal vel du ha denne innendørs og flush med gulvet, så da er det vel bare å sette den ned og støpe gulvet inntil vil jeg tro? Eneste ankepunkt kan være om det blir for mye sidetrykk av gulvstøpet inntil renna.......
   #2
 193     0
Jeg la ut isolasjonen og så støpte jeg renna fast i denne med ferdigmørtel noen dager før gulvet ble støpt. Var bekymret for at den ville flyte opp i betongen hvis det ikle var noe vekt som holdt den nede.
   #3
 627     Bærum     0
Jeg har brukt slike renner på terrasse/altan, og da hadde jeg en utsparing for renna da jeg støpte dekket. Dette fordi jeg skulle slipe dekket etterpå, og ønsket ikke at renna skulle være i veien for dette. Har da i etterkant fuget den lille glipen mellom støp og slukrenne. Det fungerer helt greit.

Hvis du heller vil ha renna ned før du støper dekket ville jeg nok sørget for at det ikke ville flyte opp, for eksempel ved å støpe fast renna først, før resten av dekket støpes.
   #4
 3,277     I huset mitt     0
Renna skal jo også ligge som laveste punkt, og kan bli en utfordring å få støpen av gulvet litt over rista på renna. Kjedelig om det hele tiden ligger 3mm vann langs rista/renna .
Hadde nok forskalet og støpt inn renna senere ja.Wink
   #5
 1     0
Har akkurat gjort dette. Satte rennen i mørtel på riktig høyde noen dager før støp. Brukte snor for høyde og retning. Plasserte rennens overkant ca 15mm under ferdig gulv. La deretter på et 15mm bord på rennen som var skåret 45grader på kantene. Ble en perfekt avslutning mot rennen. Husk å vente noen dager etter støp før bordet fjernes slik at det ikke blir sår i betongen.
oll
   #6
 136     0
Firma gjorde som forrige taler hjemme hos meg og. Satte renna fast dagen før støp med noen klatter b25 og støpte inntil dagen etter. Hos meg er det fall mot renna så det er ingen markert kant ned. Er flush.