4,841    4    0  

Skifer i garasjen

 176     Bjørkelangen     0
Jeg har gått til innkjøp av 43m2 skifer til gulv i garasjen.
(Nei jeg er ikke gal Smile, har prøvd ulike Epoxy-malinger i to tidligere garasjer med hell bortsett fra der bilen har stått. Her har den smuldret opp, uavhengig om bilen som har stått der har hatt piggdekk eller ikke...)
Skiferen er i flisformat, type 30x60 med plan bakside.

Spørsmålet er hvilken type lim burde jeg bruke?
Jeg vurderer også å smøre et lag membran i området der bilene står, så si gjerne ifra om dette forandrer på limtypen jeg burde bruke (ulikt lim til område med/uten membran).
Signatur

   #1
 199     0
Heisann. Jeg ville ikke anbefale å bruke membran kun på et lokalt parti på golvet. Enten så bruker man membran på hele gulvet eller så lar man vær. Jeg ville vurdert en sementbasert diffusjonsåpen membran.

Det finnes uttallige limtyper, ikke alle er like egnet til skifer. De senere år har det dukket opp flere typer skiferlim, ville nok gått for en av disse. Limet bør være frostsikkert, siden det er i en garasje. Hvis limet ikke er flytlim så må man dobbeltlime skiferen, man smører lim både på underlaget og skiferflisene.

Til fuging ville jeg valgt en syrefast fugemasse.
   #3
 199     0
På et garasjegolv ville jeg valgt en fugemasse som tåler mer enn de tradisjonelle fugemassene, med tanke på oljesøl og slikt.
  (trådstarter)
   #4
 176     Bjørkelangen     0
Takk for svar.

Siden jeg er mini Heydi fan vanker det Heydi Semtett som membran, og Heydi Flytlim som lim, alternativt et enda mer spesialisert skiferlim. Fugemassen var et godt tips, skal se hva jeg kan lete opp her.
Signatur