7,209    12    2  

Støpe ringmur og plate i en operasjon?

 53     Nordland     0
Hei.

Er i ferd med å sette opp en garasje på 49,99 kvm. Det jeg lurer på er om det er mulig å støpe plate og ringmur i en og samme operasjon? Hadde i utgangspunktet tenkt å isolere garasjen for å kunne ha litt lunk i denne på vinteren. (Joda, jeg vet folk mener bilene ikke har godt av dette.) Det jeg tenker er å sette opp ringmur med Jackonelementer eller lignende for så å støpe plate inn denne. Jeg ønsker å dra ringmuren opp ca en halv meter for å kunne fylle inntil denne på 2 av sidene. Alternativet med å støpe plate først, gjerne med fall, for så å sette opp en ringmur oppå denne og få denne rett synes jeg virker tungvindt. Det krever også besøk av betongbilen i to omganger. 
Jeg tenkte da å gjøre klart for støp av jackon-mur, samt isolere/armere under plate får så å fylle både rungmur og støpe gulv med fall i en operasjon. Tror dere dette er en god løsning? Er det samme type betong i ringmur og plate?

HSt
   #1
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Det er i utgangspunktet ikke samme type betong men med begrenset høyde så kan du kanskje fylle muren med gulvkvalitet. Men hovedproblem vil være avstiving av ringmuren den står der du skal støpe gulv ...
  (trådstarter)
   #2
 53     Nordland     0
Du mener at trykket av støp av plate vil presse ringmuren ut? Ser den. Må kanskje belage meg på å ta det i to omganger likevel da.
HSt
   #4
 36,710     Lillestrøm kommune     0
axmark: L Element går ikke litt opp på veggen som TS beskriver at han ønsker. L element kan beskrives som en kantforsterket isolert såle.
   #5
 1,463     Harstad     0
Må du ha støpt ringmur? Kan du ikke mure opp ringmur i vater og støpe gulvet innenfor med fall som ønsket?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 53     Nordland     0
Så til neste spørsmål. Har lest litt rundt omkring dette med areal og takutstikk. Takutstikk over 1 meter regnes med som areal. Så er det noe med understøtting av dette takutstikket.. Hvis en tenker at arealet av garasjen på vedlagt skisse er 50kvm, kan jeg da trekke inn dette ene hjørnet 1 meter fra veggen uten at dette vil regnes med? Dette blir på baksiden av garasjen. Det er tenkt ca. 1 meter inn og 3 meter langt. Eller vil dette medføre at gaasjen regnes om 53 kvm?
Støpe ringmur og plate i en operasjon? - Garasje.jpg - vinsj

HSt
   #8
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Så lenge det ikke er en hjørnestolpe så teller det ikke i BYA slik jeg ser det. Men ytterhjørnet må jo holdes oppe på et vis.
   #9
 5,569     0
Blir det ikke også litt "rart" uten hjørnestolpe? Altså rent estetisk. Mulig det er lov å henge noe fra hjørnet, en kjetting eller noe.
  (trådstarter)
   #10
 53     Nordland     0
Siden dette blir på baksiden av garasjen er jeg ikke så veldig opptatt av hvordan det ser ut. Er mer oppptatt av maksimal utnyttelse samtidig som jeg holder meg innenfor reglene for å slippe søknad. Dvs. under 50 kvm. Sånn konstruksjonsmessig skal det vel ikke være noe problem å legge inn en liten limtredrager som raftestokk som understøtter utstikket/takstol.