2,030    7    1  

Tett belegg på flatt garasjetak

 9     0
Jeg har en garasje på 56m2 med tilnærmet flatt tak, det er benyttet hulldekke med 5cm påstøp beregnet for å tåle belegningsstein og biler da det skal kunne brukes som oppstillingsplass.

Garasjen står i skrånende terreng og det er fyllt i tillegg med godt drenerende masser på 3 sider, med knotteplast opp til toppen. 

Når det regner samler vannet seg på taket og renner inn mellom knotteplasten og veggene og medfører fuktige vegger inne i garasjen. 

Her tenkte jeg da å få noen med peil på dette til å legge et sterkt belegg type protan eller lignende som legges på taket og litt over knotteplasten ned på sidene. Dette må da tåle litt belastning.

Tenker så å legge noen cm. Med sand og tilslutt belegningsstein.

Er det noe innvendinger mot denne fremgangsmåten? Noe jeg må tenke på?

Tenkte i første omgang på om jeg vil sperre fuktighet inne mellom knotteplasten når jeg dekker den ovenfra.med membran, eller vil ikke dette ha noe å si?
 
Og underlag til belegningsstein? Har igrunn ikke så mye mer enn noen cm. Å gå på for at ikke taket på garasjen blir høyere enn inngangsdøra til huset.

På forhånd takk.

Jon Erik 

HSt
   #3
 36,747     Lillestrøm kommune     0
Skal en ikke ha noe over er jeg enig, har en noe over så er gummiduk betydelig sikrere da denne er ett kontinuerlig lag. I tillegg kan du jo legge den selv.
   #5
 20     0
Her er vil jeg anbefale at betongen primes og heltekke med isola / icopal (kvalitets produkter) membran. gjøres dette riktig så holder det med 1 lag, men kan gjerne legge 2 lag. dette blir vanvittig holdbart å solid..

Jeg vil fraråde deg og legge en gummiduk eller en pvc duk, da disse ikke kan heltekkes til betongen...
HSt
   #6
 36,747     Lillestrøm kommune     1
Som vi skriver skal han ha noe over (takterrasse, impregnerte bord ol så er løs membran helt topp da disse blir en kontinuerlig duk (bestilles etter mål). Jeg har bekjent som ikke la dette men la asfalt papp og det holdt jo i 3-4 år før det var vannlekkasje ned i stua under ...
Nå har han ordentlig gummimembran.

En legger strimler av samme du under lektene/bjelkene som holder terassebord over.

Eneste han skal passe på er overflatebehandling, tror ikke gummiduk er så glad i beis og oljeprodukter (hvis en søler dette etterpå).
   #7
 20     0
Da har kompisen til HSt hatt en vanvittig dårlig tekker på besøk, så mener jeg at helsveiset asfalt tekking er løsningen her.. er du så uheldig å får lekasje med et produkt som er primet og helsveiset til underlaget (betongen), så vil det kun bli lekasje rett under der det er blitt hull i tekkingen.
velger man et produkt som ligger løst på betongen og man får en lekasje, så vil vannet renne inn under tekkingen. Og det vil bli veldig vanskelig og finne punkteringen, og vannet kan kom ned hvor som helst og gjene flere steder.