8,099    6    0  

Utvendig trapp til garasje

 3     0
God dag godtfolk!!

Jeg planlegger og bygge garasje, jeg har fått pris på en med målene 6,20x8,0m med loftsetasje på høyde under 190 så dette går ikke inn i m2. Garasjen er da under 50m2 og kan plasseres nærme nabogrensen. Problemet mitt er da hvordan jeg skal få bygd en utvendig trapp på gavellveggen der døren er uten at dette går ut over og overstiger 50m2??
Er det noen som vet hvordan jeg kan bygge en trapp som etter forskriftene ikke overstiger 50m2?

   #1
 5,337     Tromsø     0
0,4 kvadratmeter til trapp? Det blir i beste fall en stige.

Du har neppe åtte meter lang bil, så kanskje det er bedre med en innvendig trapp bakerst i garasjen?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     0
hehe, nei har ikke det. garasjen er 8 meter bred. men vil helst ha all plassen jeg kan få inne. så det er omtrent 2,5 meter ved siden av bilene på den ene siden. har hørt rykter om at det går bra så lenge trappa ikke er festet i grunn, men men skråsøyler til vegg eller noe???
   #3
 254     0
Det kan hende det er mulig. Jeg trodde egentlig utkragede bygningsdeler egentlig måtte være minimum 5 meter over terreng for å ikke telle med i BYA, men hvis man sjekker veileding til grad av utnytting står det:

"I bebygd areal medregnes ikke:

- utspring/utkragede bygningsdeler inntil 1,0 m
ut fra fasaden. Eksempel på slik bygningsdel
kan være takutstikk."

Da takutspring ikke teller selv om de er under 5 meter over bakken kan vel også en trapp som ikke er understøttet og kun stikker ut 90 cm fra fasaden også ikke telle med.

Tror dette må vurderes av noen med mer kjennskap til lovene. (Kanskje du kan spørre kommunen.)

Dette var egentlig et interessant spørsmål. For øyeblikket har jeg inne en utvendig trapp på huset jeg holder på å tegne. Den er over 5 meter over terreng, så den vil uansett ikke regne med i BYA, men det er muligens bedre steder å plassere den om trappen ikke trenger være 5 meter over terreng.
   #4
 3,412     Akershus     0
Den utvendige trappen din vil bli mer komfortabel å bruke hvis den er dekket med vegg og tak...

Myndigheter kan velge å skjære gjennom.  Hvis det er laget løsninger som har til åpenbar hensikt å omgå regler, så kan du få avslag og/eller dagbøter inntil ting er rettet.  En trapp som henger på veggen og slutter 20 cm over bakken kan sees på som et åpenbart forsøk på å omgå regler, spesielt når du er så nært maks størrelse. 

Om du fortsatt ikke vil ha trapp innvendig, og ikke vil bruke kvadratmetre utvendig, så var jo stige-ideen god.  Alternativt kan jeg foreslå et tau.  Det blir da litt slitsomt å komme seg opp, spesielt hvis man skal ha med seg noe tungt, men det er gøy å rapellere ned igjen.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Det er sant det med tau, bare veldig upraktisk  Wink planen er å bruke 2 etg som furtebu med sofa, tv og en stereo.. vet at det ikke går som oppholdsrom, men skittau. Derfor må jeg ha en brukbar trapp som er innenfor grenseland, og det at naboen er litt væl glad i regler og fulge de. Bygger jeg vanlig trapp som forårsaker at m2 går over, kommer han til å kreve at jeg river trappa.
Så lovlig trapp som ikke går over 50m2. Vil veldig ikke bite i det sure eple og ha trapp inne.
   #6
 24,743     Akershus     0
Finnes hemsstiger som kanskje kan gjenbrukes her?

Dvs en stig/trapp som er laget så den er god å gå i med tilstrekkelige trinn. Utenom bruk løftes den og skyves inn slik at den står vertikalt. Ved bruk trekkes den ut nede. Finnes f.eks. blikktrinn som festes til 1.5*6" vanger. Alternativt alu trapp/stige.
Signatur