#11
 161     1


Jeg syns materialen var ganske dyr. Jeg har akkurat kjøpt inn materialer til terrasse selv, og fikk da følgende priser:
28x120 1.kl CU terrassebord: 8.90 kr/m Coop Obs. din pris: 18,20 kr/m. altså over 100% dyrere

Det blir for meg litt snodig å sammenligne hva TS har betalt med et ekstremt lokketilbud.  Når Coop Bygg selger terrassebord til 8.90 per meter kunngjør de det med større bokstaver enn de Aftenposten brukte da andre verdenskrig kom til landet. 

Man kan neppe angripe håndverkere som skaffer materiale til veiledende, normal pris, og når de i tillegg viderefører en rabatt kan jeg ikke se at håndverkerne har gjort noe galt her. 

Hvor får man egentlig kjøpt 28x120 til så dyr pris? Det er jo rundt 10 kroner som er standardprisen på den, det er jo ikke noe lokketilbud. Snekkeren har selvsagt kjøpt de på billigste sted selv, fører opp "veiledende pris" på byggmakker eller et annet svindyrt sted, og gir en rabatt så kunden føler seg spesiell.

I min verden er dette svindel. Når det gjelder tidsbruken er det vel ikke så mye å klage på. Når man ikke avtaler på forhånd kan slikt skje. Lesson learned.

   #12
 1,008     1
normal prisen på 28x120 er rundt 14kr pr lm mener jeg,men mange av byggvareutsalgene kjøper så mye så prisen blir en del lavere.

jeg som ansatt på et sagbruk(hvor vi produserer 28x120)må betale 11kr pr lm(ink rabatt),så for oss blir det billigere og kjøpe det hos f.eks obs,med untak av ansattutlegg da Smile
   #14
 81     Nord-Trøndelag     0
Alle byggmakkerbutikkene har vel sommerkampanje på 28/120 til kr. 9.90 hele sommer så vidt jeg vet. Byggmix også tror jeg. Så prisen på dekket er vel ikke vits å diskutere noe særlig.....
   #15
 836     Østfold     0
Hvis man kaster inn ord som "svindel" fordi en snekker (eller håndtverker generelt) også tjener penger på materialene så mangler man kanskje noen skikkelige kraftord til alvorlige hendelser?

Kjipt når man får høyere faktura enn man tror. Men jeg antar at for snekkeren så er dette en liten faktura. Og som bestillende part kan man også si at man ikke vil at det gjøres noe i det hele tatt før prisen er på bordet.

Selv om dette ikke er en stor terasse, så er mange av elementene like tidskrevende. Jeg reagerer ikke på prisen. Men skjønner at kommunikasjonen har vært for dårlig, og at det ikke er noe gøy å føle at man må betale mer enn forventet
Signatur
   #16
 3,412     Akershus     0

Hvor får man egentlig kjøpt 28x120 til så dyr pris? Det er jo rundt 10 kroner som er standardprisen på den, det er jo ikke noe lokketilbud. Snekkeren har selvsagt kjøpt de på billigste sted selv, fører opp "veiledende pris" på byggmakker eller et annet svindyrt sted, og gir en rabatt så kunden føler seg spesiell.

I min verden er dette svindel. Når det gjelder tidsbruken er det vel ikke så mye å klage på. Når man ikke avtaler på forhånd kan slikt skje. Lesson learned.


Hvis dette er "svindel", så åpner det opp for en god del spørsmål:
* Hvor går grensen for svindel?  Her har vedkommende betalt en tilbudspris på 18.18 kr pr meter for impregnerte terrassebord.  Billingstad Trelast har tilbudspris 17.60 for samme produkt - er det tilstrekkelig mange øre lavere til at Billingstad Trelast unngår betegnelsen "svindlere"?  Eller må prisen enda flere øre ned?  Eller kanskje til og med kroner? 
http://www.billingstadtrelast.no/?s=produkt&varenr=21528120

* Hva hvis vedkommende IKKE hadde funnet noen tilbudspris?

* Hvis den prisen på rundt 10 kr du kaller "standardpris" ikke er noe lokketilbud eller lignende, hvorfor er da forretningene så ivrige på å sende meg reklametrykksaker med enorme størrelser på tallene de gangene de selger trelast til denne prisen?  Hvorfor bruker andre her ord som "sommertilbud"?

* Svindel er straffbart.  Vil vedkommende bli politianmeldt?

* Er det grunn til å tro at denne svindelsaken har forgreninger?  Kan det være en stor bande som opererer her?  Kanskje med forgreninger inn på "innsiden", i butikkene?  Kan det være flere som fakturerer med bare 30 % rabatt?

* TS er blitt belastet for en literpris på under 6 kroner, for trevirke som kommer til å vare i mange år.  Det er rundt en tredjedel av prisen på Cola.  Det er vel ikke egentlig voldsomt mye uansett?

* Det er ikke fakturert noen kilometergodtgjørelse.  Prøver snekkeren å gjemme bort noen kostnader her?  Jeg bare spør!?

* Hvordan er det med prisen for ekspansjonsbolter?  Her er det fakturert 20.21 kr for to stykker - kunne man fått dette også billigere?  Her er det bare gitt 10 % rabatt, så dette er vel også temmelig graverende?  Det må da finnes sommertilbud et eller annet sted som er lavere?  Og har han virkelig bare brukt to stykker, eller prøver "svindleren" også her å gjemme bort noen kostnader?

* Hvordan er denne praksisen i forhold til andre bransjer, som for eksempel elektrikere?  Hvis man får noe gjort av en elektriker, regner man med at elektrikeren reiser rundt for å finne billigste tilbudspris på materiellet slik at man kan få en faktura med veldig mye mer enn 30 % rabatt?  Hvis en elektriker tar 100 kr for en stikkontakt og man selv finner en til 29.95 på Juleclastema, er det svindel?
Signatur
   #17
 836     Østfold     0
Ang hjelpemannen, så hadde det kanskje vært mer vanlig om det var fakturert via snekkeren. Men det er vel ikke vanlig å konkretisere hvordan en jobb utføres hvis man leier inn en snekker?

Hvis hjelpemannen har utført en jobb, så er jeg nysgjerrig på argumentet for å ikke betale han?

Er ikke sakens kjerne her at det er utført en relativt liten jobb uten at prisen ble avtalt på forhånd. Å prøve å pense det mot at en hjelpemann ikke skal få betalt er nok ikke noe jeg ville stått inne for

Signatur

   #18
 378     Arendal     0
Dette her er sutring. Betal å vær glad. Du kunne stoppet ham når tid som helst før han satte i gang. I Norge kan du prise varer og tjenester som du vil stort sett. Derfor det heter veil. pris. Det er da opptil hver enkelt om dem vil kjøpe eller ikke. Skal du ha det mye billigere så får du bygge selv. Er ikke akkurat rakett forskning å lage en liten platting.

Har de enkeltmannsforetak så er det helt greit å fakturere hver for seg, samt at man skal ha fortjeneste på varene man bruker. Er vel ikke slik at en elektriker ikke har fortjeneste hvis han monterer brytere, lys osv. Få en slik man til å montere noe du har kjøpt selv av  kabler og brytere osv. Det gjør dem ikke for de ønsker fortjeneste på dette også. Skulle vel egentlig ikke være en forskjell på snekkere da.


Signatur
   #19
 1,459     Trondheim     0
Etter tilbud å dømme har han kjøpt dyr nok 28x120. Men hadde han kjøpt til 9,90 hadde det nok blitt et påslag i stedet for rabatt på varene. Forskjellen her utgjør ca 1000,-. Altså 13 000,- i stedet for 14 000,-. Enig med forrige svar, betal faktura og gjør bedre forarbeid enste gang.
Signatur