4,102    4    0  

Alternativ overflatebelegning i innkjørsel - istedet for asfalt

 503     Vestfold     0
Er på jakt etter alternative overflatebelegninger til vår innkjørsel, i stedet for asfalt.
Har i den forbindelsen funnet en dansk entreprenør som leverer løsninger der pukk/småstein i ulike farger og størrelser låses vha ulike typer bitumen og lim som en alternativ overflate. De har blant annet gjort dette på slottsplassen i Oslo.

Se: http://dob.dk/overfladebehandling-2/

Lurer på om noen har vært borti tilsvarende entreprenører i Norge som gjør noe tilsvarende - og som jeg kan bruke til vårt prosjekt? Tenker det blir dyrt å få danskene opp til Norge bare for en liten innkjørsel...

   #1
 916     OSLO     0
Jeg har sett en sånn bil kjøre rundt i Bjørvika og lage sykkelfelt. Gikk bare kjapt forbi, men det virket som en større bil bare kjørte sakte langs der dekket skulle legges og så ble det lagt automagisk. Det finnes ihverfall mest sannsynlig utstyr for å legge det her i Norge også.
   #2
 3,412     Akershus     0
Er på jakt etter alternative overflatebelegninger til vår innkjørsel, i stedet for asfalt.
Har i den forbindelsen funnet en dansk entreprenør som leverer løsninger der pukk/småstein i ulike farger og størrelser låses vha ulike typer bitumen og lim som en alternativ overflate.


Og så jeg som trodde at "pukk/småstein som låses vha ulike typer bitumen" var definisjonen på asfalt da...

Det som kanskje er litt spesielt er at disse danskene har tilslagsmaterialer i ulike farger, og kan fordele ut bindemiddel først og så småstein oppå.

Det finnes norske selskaper som kan levere farget asfalt også. Og et lag med dekorstein på toppen høres ikke ut som en uoppnåelig drøm det heller.

Slottsplassen i Oslo er kanskje ikke verdens beste referanse. Det har vært år etter år med avisoppslag om millioner på millioner av kroner som pøses ut på grus som renner bort ved regnvær.
Signatur
   #3
 1,463     Harstad     0
Dette er jo "Ottadekke", bare opp-ned.

Har sett det ved festplassen i Bergen også. Vet ikke hvem som utfører det.
Signatur
HSt
   #4
 36,739     Lillestrøm kommune     0
På slottsplassen var det asfalt under og dette oppå? Det var ikke bitumenbasert det som ble lagt i øvre skikt på Slottsplassen. På Lillestrøm har de lagt røde felt på asfalt i sykkelfelt men det tålte ikke vinterslitasjen. Vet ikke hva de har brukt der.

Det er erstatningen for den røde sanden som renner bort som nå ligger på Slottsplassen, men jeg har ikke sett status på utseende nå.