10,370    7    6  

Anlegge plen over singel/pukk

 330     Kleppe     0
Hei

Jeg har revet en stor del av terrassen. I stedet for på dette området skal jeg anlegge plen.

Spørsmålet er om det er galt med pukken som ligger igjen. Jeg tenkte å hive 5-10 cm jord over for å så legge ferdigplen.

Har allerede fått fjerna mye men er litt igjen enda. 
Anlegge plen over singel/pukk - image.jpeg - Elruts84

   #2
 735     Drøbak     1
Min erfaring er at gress vokser direkte i pukken. Det regnet kraftig etter såing av plen hos oss, og en del av frøene rant ned på nyanlagt gangsti av pukk. Gresset begynte å spire og det ble etterhvert fine gressputer på pukken. Jeg vil derfor tro at et tynt lag med jord er tilstrekkelig. Gresset trives med luftig jord.
Signatur
   #3
 705     2
Gresset trenger minst 10cm jord for å slå odentlige røtter. Deretter bør det være minst 5cm med leireholdig jord under, som holder på fuktigeten. Underst bør du ha en duk som forhindrer utvasking av massene du legger over. Dette siden du ikke har fast fjell i bunn.

For best mulig gress, bør det være iblandet mye sand i jorden. Hvis jordlaget er for tynt, risikerer du at gresset blir svidd og hardt og gå på. Her på tomta ble det bare fylt på jordmasser over sprengstein uten duk og nå etter 10år, er det flere plasser hvor steinene begynner å bli synlige. Gresset får også ulik lengde og det er ubehagelig å løpe barføtt pga det er så lite jord som demper.

Å grave vekk tilstrekkelig med pukk så man kan lage underlaget ordentlig, burde være en lett jobb slik jeg ser det på bildet. Bare bruk plast og sørg for at ikke fuktigheten gresset fører med seg får trevirket i leveggen og terrassen din til å råtne.
   #4
 992     Østlandet     0
Legg duk, få tak i litt leirholdig fyllmasse, 6-7 cm jord oppå, less på et lite hengerlass sand.
  (trådstarter)
   #5
 330     Kleppe     1
Takk for gode tips. Jeg hsr lite å gå på i høyden dessverre. Under singelen er det jord. Og jeg har allerede fjernet 10 hengerlss med singel. Ser ut som om jeg må bort med resten også da Wink

Elruts
pwb
   #6
 2,284     Ski     0
Eller hente tilbake singelen og legge duk og litt sand og kunstgress. Det er flere og fler som begynner å bruke kunstgress i hagen og hvis det kun er den flekken så mulig jeg ville vurdert det.
  (trådstarter)
   #7
 330     Kleppe     2
Ja det er jo en løsning. Men nå ble det ferdigpen og masse ny jord etter at singelen var fjernet

Anlegge plen over singel/pukk - Iphone og di 008.JPG - Elruts84Anlegge plen over singel/pukk - Iphone og di 020.JPG - Elruts84Anlegge plen over singel/pukk - Iphone og di 028.JPG - Elruts84Anlegge plen over singel/pukk - Iphone og di 036.JPG - Elruts84Anlegge plen over singel/pukk - Iphone og di 066.JPG - Elruts84