6,455    3    0  

Er dette en ok pris på asfaltering?

 30     0
Firmaet var på befaring, og beskrev jobben slik:

50 m2 gårdsrom, der 15 m2 er gress. Resten er opparbeidet med grus, så her skulle det ikke være nødvendig å gå dypere enn hva asfaltdekket trenger.

- Utskifting av masse på ca 15 m2, 0,4 m dypt
- Komprimering og klargjøring for asfalt
- Asfaltering ca 50 m2 , 4 cm AGB 8

Totalt 30 000 kr.

Er dette en ok pris?

   #1
 3,412     Akershus     0
For å vurdere om noe er en OK pris, bruker jeg personlig flere ulike kriterier:
1) Er dette verdt pengene for meg?  Får jeg verdi for det jeg betaler for?
2) Gir dette en ublu fortjeneste til selger/leverandør?
3) Kan jeg få noe tilsvarende billigere og/eller bedre fra en annen leverandør?
4) Kan jeg få leverandøren til å gå ned i pris eller opp i kvalitet eller kvantitet?
5) Finnes det erfaringsverdier, lignende eksempler, tariffer, regler eller annet på feltet?
6) Kan jeg gjøre noe av jobben selv istedet?
7) Kan jeg fjerne noe usikkerhet som leverandøren har priset inn?
Cool Finnes det en ekspert jeg kan spørre?

Om det er verdt pengene for deg?  Tja, 30 store for et nesten vedlikeholdsfritt gårdsrom i mange år høres ikke aldeles dumt ut.  600 kroner for kvadratmeteren kan det vel være verdt for deg.  Den vurderingen må du nesten ta selv. 

Om det gir en ublu fortjeneste til leverandør?  Leverandøren har jo masse kostnader, masse utstyr og masse jobb her.  En gravemaskin skal transporteres inn, den skal grave med betjening av en proff, masse skal kanskje transporteres vekk, kanskje koster det noe å deponere massene, pukk skal kjøpes og transporteres inn, gravemaskinen skal transporteres ut, asfaltleggemaskineri skal transporteres inn, asfalt skal lages og legges, asfaltleggemaskineri skal transporteres ut, noen skal administrere alt dette og ha sin timebetaling for å planlegge og diskutere med deg, alle skal ha sin lønn, firmaet skal tjene på dette, det skal være en reserve i tilfelle du har noe å utsette på arbeidet, Staten skal ha sitt, og så videre. 

Om du kan få noe tilsvarende billigere og/eller bedre fra en annen leverandør?  Det er lov å ta et par telefoner til konkurrenter.

Om du kan få leverandøren ned i pris eller opp i kvalitet eller kvantitet?  Det er lov å ta en telefon.

Finnes det erfaringsverdier eller sammenligningsgrunnlag?  Ja, selvsagt.  Finn søkefeltet under "Kontrollpanel", og tast inn
  asfaltering

Du vil se at pris for asfaltering har vært diskutert her før.  Hvis det bare hadde vært snakk om å rulle ut asfalt på en stor åpen flate kunne det ut i fra erfaringstall kanskje kostet vesentlig mindre. 

Om du kan gjøre noe av jobben selv?  Det avhenger av deg.  Noen ville tatt alle forberedelser/grunnarbeider selv.  Andre setter stor pris på å få noen til å gjøre jobben - det er derfor vi har proffe aktører som kan gjøre jobber for oss. 

Om du kan ta bort noe usikkerhet for leverandøren?  Kanskje.  Kanskje kan du la leverandøren ta forbehold om grunnforhold, kanskje kan du være enda mer fleksibel på tid slik at leverandøren kan få ressurskabalen sin til å gå opp enklere. 

Om det finnes en ekspert du kan spørre her?  Det er sannsynlig.  Men det er ikke meg :-)

Signatur
  (trådstarter)
   #2
 30     0
Jeg la oppdraget ut på finn, og var nå så lei av å vente på at flere firma skulle melde sin interesse, at jeg valgte dette "første og beste". Jeg har derfor ingenting å sammenligne med. For meg personlig, var det verdt 30 000 kr, men når jeg skal skrive omtale på finn, lurer jeg på, rent objektivt, hva prisen kvalifiserer til; dyrt, ok eller billig.
   #3
 3,412     Akershus     0

Jeg la oppdraget ut på finn, og var nå så lei av å vente på at flere firma skulle melde sin interesse, at jeg valgte dette "første og beste". Jeg har derfor ingenting å sammenligne med. For meg personlig, var det verdt 30 000 kr, men når jeg skal skrive omtale på finn, lurer jeg på, rent objektivt, hva prisen kvalifiserer til; dyrt, ok eller billig.


Om hovedutfordringen her er om du skal velge "dyrt", "ok" eller "billig" som tilbakemelding på finn, foreslår jeg at du dropper å si noe om prisen, og heller forteller hvordan arbeidet ble utført. 
Signatur