1,201    10    1  

Fundament til parkering med grus

 41     0
Hei

Noen som har fasit på fundamentering parkeringsplass. Det er nå 40 cm jord til fast grunn skal vekk. 

Den har svak helning mot veg.

Skal ha Grusarmering med singel på toppen. Noen som har erfaring med det? 

HSt
   #1
 36,730     Lillestrøm kommune     1
Tenker du på EcoGravel matter til grusen så har jeg testet dette et sted og grusen ligger som støpt. vi la dette for at en elektrisk rullestol skulle kunne kjøre over natur singel. Legg grov pukk i bunn rett av med singel og legg mattene og fyll de opp. Har også prøvd de på stigning i gangvei det fungerer bra.
  (trådstarter)
   #2
 41     0
Takker for svar.

Tenkte å ligge 25 m2 med eccogravel på en ny parkeringsplass. Har problem med maur under belegningstein, mekka for maur pga settesanden. Maur i hus;(

Singel er ikke maur så glad i.
TSt
   #3
 14,590     0
Hadde du maskinsand eller vanlig sand som settesand der du hadde problem ? De påstår at maur ikke liker maskinsand.
pwb
   #5
 2,284     Ski     0
Maur tilpasser seg alt. Brukte 2-4 under belegninsstein i drivhuset og selv der fant mauren ut at den skulle bygge seg bol/rede. Ble mildt sagt overrasket når jeg tok opp noen stein og så all mauren under der.
HSt
   #6
 36,730     Lillestrøm kommune     0
Tror det har vært finere en 2-fraksjon i det vi har brukt som maskinsand, selv om det ikke har vært rene 0-masser. Hjemme er det natursand etter han som bygde og mauren tyter litt opp her og der.
   #7
 10,486     Akershus     0
I følge "boka", skal det vel graves ned 3 meter, fylles opp igjen med 18 forskjellige fraksjoner, komprimeres med 3-tonn hoppetusse for hver 5 cm man fyller opp osv.

Her hjemme er det stort sett bare sand i grunnen. Jeg gjorde en hurtigløsning for å ha sted å sette henger og sånt, og gravde bare av den øverste torva, la duk og fylte tilbake med litt subbus jeg hadde. 5-10 cm omtrent. Der rygger jeg inn henger på ca. 3 tonn flere ganger i uka. Alltid i samme sporet, og det er ikke noen tegn til at det har sunket sammen.

Fasit finnes ikke, en må nesten selv vurdere hva som er nødvendig. Er gårdsplassen gruslagt, og det siger sammen 2 cm, så er det jo bare å dra litt ny grus over etter noen år. Litt verre om det er belegningsstein, eller i verste fall asfalt.
Signatur

HSt
   #8
 36,730     Lillestrøm kommune     0
Det er litt vanskeligere for de som har leire o.l i grunnen, husker en skrev her at han utpå vinteren har ca 10cm bakke opp der markisolasjon sluttet noen meter utenfor garasjen, sommerstid forsvant denne bakken igjen.
   #9
 10,486     Akershus     0
Akkurat, og da blir "fasiten" en helt annen enn der det f.eks. er sand.
Signatur
HSt
   #10
 36,730     Lillestrøm kommune     0
ja vi la et ikke så tykt lag med pukk og maskinsand og belegningsstein hos foreldre for over 25-åring siden og det har ikke endret seg på den tiden, asfalten som nok er enda 20-år eldre begynner derimot å bukle litt på seg