Er det tette komlokk så går det også an å vurdere funksjonen til disse og legge plenene over. Hos meg ligger komlokk under belegningssteinen, med en brun stein i senter på hullet så en vet hvor det er.
Men pass på, noen kommer er brannvesenets brannkummer, hos meg er det min drenskum.
Du løfter opp hele driten og legger ringer i mellom, man får både gummi og betongringer til formålet. På en plen vil gummiringer gjøre nytten uten problem, på traffikert veg med fast dekke(asfalt/stein) bør man være mere forsiktig med gummiringer.
"Kumlokk" består av to deler. Ramme og lokk. (Kum)lokket er den delen som vippes av med spett e.l for å glane ned i evt klatre ned i kummen. Rammen er den delen som lokket legges i. Rammen har kontakt/legges ned i (betong)kummen. Rammen kommer typisk i to utgaver, fast og flytende. Fast ramme legges oppå betongkummen, flyteranmme entres ned i betongkummen. Flyteramme har fått navnet sitt grunnet at den har en krave som går ned i kummen og den kan heves litt slik at når asfaltgutta kommer for å asfaltere spetter de rammen litt opp, stapper asfalt under slik at den ligger og og "flyter i asfalten (eller beleggningsteinen, betongdekket e.l). Mao er den litt teleskopisk. Flyterammer fra Furnes jernstøperi kan typisk heves maks 13 cm. Flyteramme er mest brukt. Så for å heve et "kumlokk" med flyteramme holder det (om det ikke er hevet maks) å løfte rammen litt opp med ett spett og kile steinn e.l. under. Må rammen heves mye eller det er benyttet fast ramme må kummen bygges opp med skjøteringer i enten betong eller komposittmateriale.
Men pass på, noen kommer er brannvesenets brannkummer, hos meg er det min drenskum.
På en plen vil gummiringer gjøre nytten uten problem, på traffikert veg med fast dekke(asfalt/stein) bør man være mere forsiktig med gummiringer.