2,701    6    2  

Hva skal vi gjøre med bratt skrent?

 1,411     Hordaland     0
Hei
Nedenfor huset vårt er det en nokså bratt skrent med fyllmasser (stor/mellomstore stein). Det er resultatet etter at tomta vår ble fylt opp ved bygging. Denne skrenten ser ikke spes pen ut og jeg kunne tenkt meg å freshet den opp noe.

Det er ingen som går der så det er ikke et tema.

Tenkte først å prøve å legge gress der, men det hele er i skyggen stort sett hele tiden, pluss at det er såpass bratt at det ville vært et herk å klippet gresset.

Men kanskje noen slike kryp-planter? Hvis det er det det heter....

Bilde av skrenten:
Signatur

hro
   #1
 1,574     Trondheim     1
Det ser ut til at du har en mur i tillegg. Denne har kanskje en maksimal høyde for å unngå krav om gjerde? Uansett ville jeg nok vurdert forstøtningstein og fylle ut litt til.

Alternativet er beplantning og uansett hva du velger, er et tidsspørsmål før ugresset tar overhånd (så fremt du ikke velger en markdekkende "prydplante" som har ugressegenskaper).

Utvalget av skyggeelskende planter er stort, utordringen ved kjapt øyensyn er at det er skrint grubunn. Selv med torvdekke, antar jeg at det blir tørt fort (utfyllinga er vel gjennomdrenert).

Ut fra bildet, antar jeg videre at dette ikke er "fremsida" av huset - og derfor ikke "krav" om blomster?

Derfor - løsningsforslag:
FiberDekkduk i bunn.
Humus / Plantejord 20-30 cm - og legg inn "svetteslange"
Omtrent hver en busk som trives på skogsbakken (skyggefullt) vil trives
Tips: På plantasjen fant jeg "blåbær" busker for hage - ikke dekorativt, men dekkende og grønt - samtidig som det er artig med egen produksjon.

Husk å tilpasse jordsmonnet til den planten du velger. Mange gjør quickfix og så glemmer prosjektet. Skal du lykkes, må du følge opp.
Signatur
pwb
   #2
 2,284     Ski     0
Det finnes firmaer som sprayer på "gress" som er beregnet i slike skråninger.
TSt
   #4
 14,587     1
Sedum finnes tilgjenelig som "ferdigplen" og må ikke klippes e.l. Ellers vil forskjellige krypende vekster kunne benyttes men begge forslagene vil nok kreve litt mere jord enn det ser ut som om det er her. Men anbefaler noe som virkelig er krypende og ikke buskfuru e.l. som må knipes / stusses for å holde seg nede i størrelse.
  (trådstarter)
   #5
 1,411     Hordaland     0
Ja er noe krypende som krever lite jord vi er ute etter. Er null jord der i dag, så må fylle i litt her og der da. Kom gjerne med tips til hvilke.
Signatur
hro
   #6
 1,574     Trondheim     0
Ta en tur ut i naturen, og du finner knappest steder med lite jord, skygge og vegetasjon. Lite jord, mye pukk = ørken. Med fiberduk - svetteslange, kultiverer du og kan nesten hva som helst til å gro.

De fleste prøver seg på noe hurtigvoksende greier, og etter tid opplever de det som "ugress". Sjekk på for eks Plantasjen og ha et tidsperspektiv på 2-3 år før det begynner å "monne". Utvalget er relativt stort om du kikker etter.
Signatur