Dyrker chili i vinduskarmen i vanlig blomsterjord. Den på bildet under er et par måneder gammel og blomstrer veldig ivrig nå. To andre som ble sådd samtidig, men står i et annet rom, har ikke kommet fullt så langt. Dette er spansk pepper som er ganske små; plantene blir ca 20cm og fruktene ca 2-3cm og veldig sterke. Min erfaring er at de minste typene er lettest å få til. Jeg bruker en vatt-pinne til bestøving.
Jeg knep toppen da den var ca 5cm høy. Det ser også ut som de busker seg bedre hvis de får mye lys når de er unge, altså ikke sådd for tidlig. Disse pleier å gi nesten kontinuerlig avling i ca et år.
Jeg prøvde å plante ut noen for noen år siden, men da skrantet de selv om det var fint sommervær, så siden har jeg bare hatt dem i krukker i vinduskarmen. Skulle ønske jeg hadde hatt flere vinduskarmer. Eller en vinterhage. Eller et drivhus.
Må bare legge ut ett bilde av dagens "fangst". Nå har plantene virkelig begynt å komme seg :-) Dagens innhøsting består av Scotch Bonnet Jamaican Yellow, Habanero Hot Lemon, Limon og Tobago :-)
Venter på at Bhut Jolokia Chocolate, Malawi Bird's Eye, Madame Jeanette Yellow og Naga Scorpion Yellow skal bli klar også :-)
Det var en fin plante, slik skal den se ut med utgreninger helt nede og masse blader :)
Her har du gjort alt riktig, men prøv å så tidligere så rekker du 2 avlinger.
Jeg prøvde å plante ut noen for noen år siden, men da skrantet de selv om det var fint sommervær, så siden har jeg bare hatt dem i krukker i vinduskarmen. Skulle ønske jeg hadde hatt flere vinduskarmer. Eller en vinterhage. Eller et drivhus.
Dagens innhøsting består av
Scotch Bonnet Jamaican Yellow, Habanero Hot Lemon, Limon og Tobago :-)
Venter på at Bhut Jolokia Chocolate, Malawi Bird's Eye, Madame Jeanette Yellow og Naga Scorpion Yellow skal bli klar også :-)