10,569    34    6  

Markterrasseforvirringen er total. Hjelp!

 113     0
Markterrasseforvirringen er total. Hjelp!  - image.jpg - AnonymMarkterrasseforvirringen er total. Hjelp!  - image.jpg - AnonymJeg skulle egentlig vært inne på det som skal bli vaskerom , men det er det for fint vær til. Derfor blir det markterrasse isteden. Selve byggingen er grei, det har jeg kontroll på. Men så var det underlaget da.
Dette var planen:
1. Grave litt ned med fall fra huset.
2. Fiberduk
3. Pukk
4. Tilfarere på pukken. 

En kompis har gjort det enklere. Han har hoppet over pukken og legger fiberduk rett på det gravde fallet. Oppå der har han noe beleggingstein eller leca som han legger tilfarerne på. 
Er det bra nok?!

Det jeg lurer på ellers er:
- noen sier fiberduk er dumt fordi det drar fukt inn under terrassen. Hva menes med dette? Og er det dumt? 


Siste redigering: Friday, July 10, 2015 11:23:39 AM av JoachimR
Markterrasseforvirringen er total. Hjelp! - image.jpg - Anonym
Markterrasseforvirringen er total. Hjelp! - image.jpg - Anonym

   #1
 5,569     1
Duk er bra hvis du vil unngå ugress under plattingen, og det vil du jo. Har du tenkt å legge tilfarere og bjelkelag? Så lenge det ligger stabilt burde det gå fint uten pukk. Men du kan få utfordringer med sig, tele, etc
  (trådstarter)
   #2
 113     0
Ok. Så det blir mere stabilt med et lag pukk såklart.
Jeg hadde egentlig tenkt å bare legge bjelkelag men det er kanskje greit å legge noen tilfarere under?

...ikke helt kontroll på bygginga heller da nei vel:)

Videre står det overalt at man må legge ut pukken med fall.
...men det er vel strengt tatt på bakken, under duken at det er viktig med fall , eller?
Er duken vanntett foressten?

Takker for svar!
   #4
 5,569     0
Fallet er for å lede vann bort fra huset. Duken er ikke vanntett. Du kan også legge en dreneringsgrøft hvis overflatevann kan bli et problem.

Jeg syntes det er lettere å legge dragere under bjelkelag. Da trenger man bare få de stabile og i vater. Med bjelkelag rett på bakken blir det mye mer plunder. Her må du imidlertid tenke på høyden. Ta utgangspunkt i toppen av dekket, og regn deg nedover. Hva har du plass til?

Dersom du kan sette ned noen jordspyd eller lignende hjelper det veldig på å få ting beint og fint.
  (trådstarter)
   #5
 113     0
Jordspyd til dragerne ja. Det er vel trolig det beste. Vil vel egentlig ha ferdig produkt et halvt bord over plenen.
Er det noe i veien for å grave dragerne litt ned i pukken så lenge det er noe pukk under ? Eller får de for mye juling da? Altså av vannet?
   #6
 5,569     0
Det tåler de sikkert, jeg antar at du bruker trykkimpregnert. Du kan vurdere å isolere dem med grunnmursplast, kanskje det hjelper litt. Jeg tror det går helt fint. Det viktigste er at alt er stabilt og i vater. Dersom du har pukk i bunn, vil det være godt drenert. Mulig det også hjelper å bygge dem litt opp, enter med søylesko eller på stein.

Laveste punkt er der vannet vil gå. Vet ikke hvor store vannmengder du forventer, men pass på utvasking og slikt dersom det er mye vann.

Jeg mener det holder med 48x98 både for dragere og bjelkelag når det er markliggende platting, men sjekk helst med noen litt mer kompetente ang dimensjoner..
   #7
 5,569     0
Et tilleggstips: Det er lett å tenke at bjelkelaget blir skjult av terrassedekket og at det dermed "ikke er så farlig" om alle avstander er like osv. Husk da på at skruene vil bli veldig synlige på toppen. Så, i tillegg til det rent tekniske, lønner det seg også estetisk å være litt nøye med underlaget - både dragere og bjelkelag.

  (trådstarter)
   #8
 113     0
Hjertelig takk for dine gode tips.
Nok et spørsmål: Pukken legger jeg uten fall?
Ser liksom ikke helt poenget med fall her...
  (trådstarter)
   #9
 113     0
Dagen dagens innsats. Vurderer sterkt å dra på med mere areal.
Og jeg må fjerne adskillig mere masser. 

Markterrasseforvirringen er total. Hjelp!  - image.jpg - AnonymMarkterrasseforvirringen er total. Hjelp!  - image.jpg - Anonym
   #10
 5,569     0
Poenget med fall er å lede vann bort fra huset. Selve pukken trenger ikke ha noe fall, men underlaget kan godt ha fall dersom det er hensiktsmessig. Forsøk uansett å forutse hvor vann vil renne, og tenk på at det skal bort fra huset.