3,359
14
2
Terrassebord royalimpregnert - Hvilken avstand mellom bordene anbefales ev legging?
43
0
Skal legge terrassebord på balkongen (ca 3x4 m), og har landet på brune royalimpregnert glatte bord. Det er i et borettslag med pålagt mørkebrunbeisede balkonger og rammeverk+balkongdør, så det er like godt å brune seg til så mye som mulig. Har vurdert riller, men det enda dyrere, har allerede en overevisningsjobb å gjøre for å få aksept for den økte kostnaden som allerede er innbakt, og i et område med mye smuss og støv tør jeg ikke helt å tro på at de er så lett å rengjøre som mange vil ha det til.
Jeg har ikke mye fagkunnskaper, så det må gjerne kommes med innvendinger mot materialvalg, hvis noen har sterke innvendinger.
Spørsmålet mitt gjelder hvilken avstand jeg skal gå for hvis det er roayl som blir valgt. Siden disse er tørre, så skal de kanskje ikke legges kant i kant. Men hvor tørre er de? er det snakk om null krymping, eller hva?
Og hva er en ønsket avstand på sikt uansett? Det er vel lufting av underlag og avrenning som er poenget, så en så tynn som mulig burde vel være det man går etter, eller hva?
Jeg har ikke mye fagkunnskaper, så det må gjerne kommes med innvendinger mot materialvalg, hvis noen har sterke innvendinger.
Spørsmålet mitt gjelder hvilken avstand jeg skal gå for hvis det er roayl som blir valgt. Siden disse er tørre, så skal de kanskje ikke legges kant i kant. Men hvor tørre er de? er det snakk om null krymping, eller hva?
Og hva er en ønsket avstand på sikt uansett? Det er vel lufting av underlag og avrenning som er poenget, så en så tynn som mulig burde vel være det man går etter, eller hva?
Det ser ut som det har gått greit, Men trur eg hadde brukt litt større avstand neste gong.
I lengderetning har dei krympa bittelitt.
Jeg har for øvrig også en terrasse (standard Cu-imp) hvor bordene ligger så tett at vann ikke renner av, det er skikkelig irriterende. Skal passe på å alltid ha nok avstand slik at dette ikke skjer når jeg skal snekre terrasse selv.
Hadde ikke blitt bra med mindre margin.