13,932    9    2  

Signalforsterker, Get digital kabel-tv og internett

 27     2
Jeg har fått målt dårlig signal fra Get, ikke så rart siden huset vi har kjøpt har splittet signalet ut i 6-7 uttak uten noen signalforsterker. Vurderer å få Get til å komme og montere en, men det kommer nok til å kost litt. Men, er dette noe jeg kunne gjort selv? Og hvilken kunne jeg kjøpt?

   #1
 3,412     Akershus     0
En signalforsterker/antenneforsterker kan du lett sette inn selv.  En enkel grei liten sak til et par hundrelapper fra Biltema, Clas, Elkjøp eller lignende kan hjelpe godt.

Egentlig er signal/støyforholdet vanligvis viktigere enn signalstyrken.  Så å bare koble inn en signalforsterker rett foran TV-en din vil neppe virke særlig bra; da vil du bare forsterke opp snøen like mye som resten av signalet.  Så du får håpe at det er spredenettet som fører til dårlig signal/støyforhold, og at det vil hjelpe å forsterke opp signalet så tidlig som mulig, før det splittes og før det sendes gjennom mer eller mindre vellykkede kabelskjøter og så videre. 
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 27     0
Takk for svar!

Såvidt jeg har forstått er det viktig at signalforsterkeren også er toveis?

Trenger jeg å tenke på frekvenser ved valg av forsterker? Jeg tenker på at jeg bruker Get også til internett, med en ruter koblet til Get-boksen.
   #3
 7,686     Bærum     0
Ja, du må ha to-veis forsterker. Du bør også sjekke frekvensområdet Get benytter. Du må også være klar over at signalstyrken kan bli for høy. Selv har jeg dempeledd før kabelmodemet for å ikke overstyre inngangen. Spør Get om prisen før du fikler med dette selv. Her kjøpte jeg min forsterker. http://www.pct-scandinavia.com/ Bra service.
  (trådstarter)
   #4
 27     0
Takk Torango!

Ja, etter litt heavy googling i kveld konstaterte jeg også at jeg trenger en forsterker som støtter returbånd, og da blir det den litt høyere prisklassen man må kikke i. Har funnet et par som er rundt 700-800 kroner.

Jeg ser også at det er kommet noen på markedet som blokkerer ut frekvensområder som (kan?) brukes til mobiltelefoni, det kan også være noe å tenke på.

Jeg skal ringe Get i morgen og sjekke prisen på installasjon+antenneforsterkeren. Er det under 1.500 så er det kanskje like greit at de gjør jobben for meg. Selv om det kommer til å ta 2-3 timer å få snakke med et levende på kundeservice der...
   #5
 26     0
Skulle man ikke tro at slike forsterkere kunne være noenlunde universelle og ikke passe bare for en spesiell tjentestleverandør som Get, og ikke samtidig dekke CD sine frekvenser?
   #7
 6,009     Finnmark     0
Ofte er det beregnet signalnivå til abonnement fra kabeltv selskapet...ekstra D3(forsterker) bruker de å montere etter behov, absolutt ikke noe å gjøre selv...
Anbefaler ikke å montere ekstra forsterker uten å diskutere med teknikere(kabeltv)....
En forsterker kan både hjelpe eller ødelegge signal, og kan i visse tilfeller også lage problem for "naboer"...

Få kabeltv selskapet til å komme med løsning for å få akseptabelt signalnivå ;)
Signatur

   #8
 1     0
Hei Smile

Hva koster denne?
Fungerer den bra på Canal Digital kabel? Jeg skulle hatt en signalforsterker. Har totalt 6 uttak/2 splittere. Frekvens 306-314 mhz. Kabelsignalet på 2 uttak er 33%.
   #9
 1,806     Trondheim     0
Tror jeg betalte oppimot 3000,- for denne. Da med betydelig avslag ifølge macab.  Denne er beregnet for canal digital nett osv. Men returforsterker delen skal du ikke kødde med. Forsterkeren er top knotch i sin klasse... men jeg  anbefaler å leie inn en teknikker fra relacom f.eks for selve kalibreringen.